Stavební veletrhy zahájeny

Brno, 12. dubna 2011 (MEDIAFAX) - Celkem 1078 firem z 24 zemí přijede vystavovat na Stavební veletrhy Brno, akce na brněnském výstavišti odstartovala v úterý. Brány výstaviště se zavřou v sobotu 16. dubna.

 

stavebni.vel

Expozice zaberou plochu o rozloze přes 48 tisíc metrů čtverečních. Vystavovatelé letos využijí celý pavilon P (10 000 metrů čtverečních), který nahrazuje dříve používané pavilony B, C, D, E. Dále jsou obsazeny pavilony A, F, V a všechny vhodné volné venkovní plochy. Mezi vystavovateli nechybí firmy např. z Belgie, Dánska, Finska, Polska, Rakouska, Španělska či z USA nebo z Velké Británie.

 

Zvýrazněnými tématy jsou celosvětově atraktivní témata energeticky úsporného stavění, úspor energií, alternativních zdrojů energií a vytápění. Všechna témata zaštítí souhrnný název Green Building. Energeticky úsporná řešení budou prezentována jak na stáncích jednotlivých vystavovatelů, tak i v odborném doprovodném programu, který organizátoři už tradičně připravují s odbornými asociacemi a partnery veletrhu.

Po dvou letech, kdy se stavební stroje prezentovaly na veletrzích v Paříži a Mnichově, se v celé své kráse představí i na brněnském výstavišti. Stavební stroje se budou prezentovat na volných plochách P, Z a A. Půjde o více 100 vystavovatelů, kteří své exponáty rozloží na výstavní ploše o rozloze zhruba pěti fotbalových hřišť.

stavebni_veletrhy

Součástí Stavebních veletrhů Brno je i odborný doprovodný program, díky kterému se zájemci mohou dozvědět aktuální informace ze všech oborů stavebnictví a technického zařízení budov. Za všechny lze jmenovat například seminář Systémy TZB pro budovy s téměř nulovou spotřebou energie, konferenci Energie v budovách a komplexech budov, nebo Bezbariérové užívání staveb z pohledu právních předpisů a technických norem. Nejnovější poznatky související s mosty se pak návštěvníci dozvědí na tradičním mezinárodním symposiu Mosty 2011. Také už tradiční praktické ukázky protipovodňových opatření budou probíhat v bazénu před pavilonem Z. Novinkou je salon obchodních příležitostí Kontakt – Kontrakt 2011, který je další možností pro vystavovatele a návštěvníky veletrhu, jak se představit potenciálním zákazníkům.

Stavební veletrhy se na brněnském výstavišti uskuteční od 12. do 16. dubna 2011. Zahrnují 16. mezinárodní stavební veletrh IBF a 12. mezinárodní veletrh technických zařízení budov SHK. Souběžně se Stavebními veletrhy Brno se uskuteční i Mezinárodní veletrh interiéru a bydlení Mobitex, Mezinárodní veletrh investic, podnikání a rozvoje v regionech Urbis Invest a Mezinárodní veletrh komunálních technologií a služeb Urbis Technologie.

Libor Popela, foto: BVV

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...