Brno letos podpoří ekologické projekty a vzdělávání 4 miliony

Brno, 4. března 2021 – Brněnští radní odsouhlasili poskytnutí 1 767 000 korun na podporu ekologických projektů a dalších 2 100 000 korun na ekologickou výchovu a osvětu. Letos přitom bylo podáno 39 žádostí na podporu tematicky zaměřených ekologických projektů.

ekologicke projekty vzdelavani

„Město Brno podpoří projekty, které mají za cíl zvýšit povědomí veřejnosti o přínosech zachytávání a hospodaření se srážkovou vodou v městské krajině. Například spolek EkoCentrum Brno připraví formou osvětových, informačních a zážitkových aktivit na téma voda celoroční environmentální osvětu v brněnském centru Písečník, kde již řadu let nabízí návštěvníkům a dalším zájemcům informace a programy zaměřené na podporu vztahu obyvatel k ekologicky šetrnému a zdravému životnímu stylu,“ řekla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Nejvyšší individuální neinvestiční dotace pro oblast životního prostředí poputují do Otevřené zahrady, kterou provozuje Nadace Partnerství. „Prostor Otevřené zahrady slouží pro odpočinek, vzdělávání i aktivní trávení volného času v centru Brna, a to i v době pandemie. V roce 2019 tento prostor navštívilo přes 30 000 osob. Jelikož se jedná o intenzivní zahradu s řadou výsadeb, vzdělávacích a herních prvků, zvýšených záhonů i zázemí pro zvířata nebo včely, je údržba prostoru velmi náročná a podobá se péči o zámecký park. Dotace ve výši 1 200 000 korun, kterou Brno poskytne, tak umožní udržet zahradu přístupnou veřejnosti po celou sezonu včetně víkendů,“ uvedl první náměstek primátorky Petr Hladík.

Dotace získá také školské zařízení Lipka, Středisko volného času Lužánky, Dům dětí a mládeže Brno Helceletova, Základní umělecká škola Pavla Křížkovského, Biskupské gymnázium a další. Poskytnutí příspěvků musí ještě schválit březnové zastupitelstvo.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...