Zájem Brňanů o elektronické šalinkarty je rekordní

Brno, 16. ledna 2017 - Elektronický nákup šalinkarty využilo za první týden fungování e-shopu přes 12 tisíc Brňanů a Brňanek. Většina požádala o roční nepřenosný kupón pro zóny 100+101, tedy tzv. roční šalinkartu. Právě na tento druh kupónu město poskytuje příspěvek ve výši 1 425 korun. Po ověření osobních údajů zadaných do e-shopu brnopas.cz o něj mohou požádat všichni, kteří v Brně hradí poplatek za komunální odpad. Město aktuálně posílilo tým úředníků, který bude žádosti o příspěvek vyřizovat.

mhd brno tramvaje saliny krystof turek

„O elektronické jízdenky je velký zájem, potvrzuje to, že lidé technologii bezkontaktních karet věří a chtějí využívat výhody a časové úspory, které její používání přináší,“ komentoval dosavadní průběh náměstek primátora Martin Ander. „Také o příspěvek na šalinkartu si už požádalo přes pět tisíc lidí. Tým úředníků na odboru životního prostředí, kteří žádosti vyřizují, jsme aktuálně posílili. Nyní se věnují především kontrole podaných žádostí a s žadateli řeší formální nedostatky,“ doplnil Martin Ander.

Dlouho očekávané zavedení elektronického nákupu jízdenek MHD přineslo hned na začátku roku 2017 velký zájem veřejnosti. Na eshop brnopas.cz se za první týden zaregistrovalo přes 15 tisíc lidí, z nichž 12 tisíc ihned zakoupilo jednu z předplatních jízdenek, z naprosté většiny roční nepřenosný kupón. Tržby za dosud zakoupené elektronické jízdenky tak činí 55 milionů korun.

„Téměř dvě třetiny zákazníků preferují jako nosič jízdenky vlastní bankovní kartu. Náš záměr dát veřejnosti na výběr mezi vlastní a anonymní kartou byl tedy jednoznačně správný. Lidé preferují méně karet v peněžence. Znovu ubezpečuji, že díky zabezpečení sytému nejsou možné žádné finanční operace, kterými by mohl někdo spekulativně odsávat peníze z účtů našich zákazníků,“ potvrdil vedoucí tarifního odboru Dopravního podniku města Brna Vít Prýgl.

I nadále má veřejnost možnost konzultovat nejasnosti s proškolenými pracovníky magistrátu či Dopravního podniku.

Zdroj: MMB, foto: Kryštof Turek


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...