Brněnští studenti budou spolupracovat s Harvardem

Brno, 16. ledna 2015 - Brněnští studenti dostanou možnost spolupodílet se na mezinárodních projektech s americkou elitou z Harvardu. Nejstarší univerzita na území USA a jedna z nejprestižnějších univerzit na světě propojí své vzdělávací magisterské programy se studenty z brněnského centra inovativní spolupráce UNIFER.

Studenti-v-lavici-vysokoskolaci

Unikátní propojení českých studentů z Harvard Business School vzniklo díky zahraniční cestě ředitele UNIFERu Stanislava Gálika.

Domluvu spolupráce v zahraničí Gálikovi usnadnil záměr UNIFERu. Ten je v tuzemsku ojedinělý a klade si za cíl propojit studenty a profesionální mentory z praxe při řešení reálných projektů. Koncept centra inovativní spolupráce ocenil právě Doug Wakefield z Harvard Business School.

„Náš nápad se v zahraničí velmi líbil. Podle slov Wakefielda se i Harvard mezi svými studenty pokouší rozproudit stejný typ spolupráce a aktivity jako UNIFER. Zkrátka chtějí, aby se studenti učili od zkušenějších v praxi a neměli jen teoretické znalosti z hodin,“ vysvětluje Gálik.

Harvardem ale výčet amerických vysokých škol, se kterými se Gálikovi podařilo navázat vztahy, nekončí. Spolupráci s brněnskými studenty přislíbili i vyučující z univerzit Princeton, Duke a George Manson.

„Studenti budou se svými zahraničními kolegy spolupracovat zejména na projektech, u kterých je propojení myšlenek různých kultur důležité pro správné uchopení problému,“ vysvětluje Gálik princip fungování plánovaného propojení. Dle jeho slov by se měly řešit projekty, které lze organizovat na dálku. „Myslím si, že se jedná o skvělou možnost, jak si člověk může v oboru svého studia ještě více rozšířit obzory. Sama ze svých zkušeností z Erasmu vím, že zahraniční studenti na některé věci nahlíží úplně jinak než já. Jejich pohled na věc pro mě byl zatím vždy obohacující,“ dodává studentka Hana Nováková.

Zmíněné univerzity z USA zpřístupnily centru inovativní spolupráce UNIFER kontakty na jejich studenty, kterým bude nabízena účast na mezinárodních projektech. Jedna z možných forem práce na těchto projektech jsou videokonference. Se zahraničními studenty budou nasdíleny stejné informace, na jejichž základě budou řešit společně s tuzemskými kolegy zadaný úkol. „Mezi takové můžou patřit třeba etické otázky související s rozvojem neuromarketingu. Studenti se rozdělí do skupin a budou otázku popisovat, analyzovat a řešit,“ přibližuje jednu z naplánovaných forem spolupráce ředitel UNIFERu a dodává, že dalším krokem bude opětovné spojení skupin, které svá řešení budou sdílet s ostatními. Výsledkem práce bude jednotný výstup s popisem situace, její prognózou a případným řešením.

Komunikaci s akademickou obcí však Gálik neplánuje jen v online prostředí. „Na tento rok připravujeme mimo jiné dvě konference s názvem Inspiration 2015 a Neuromarketing,“ prozrazuje. Právě na ně má v plánu pozvat vyučující z amerických univerzit, se kterými během své cesty navázal kontakty. Mezi ty, kteří už přislíbili účast, patří například Leon Zurawicki, autor první učebnice neuromarketingu.

Kristýna Maršovská


Související články:

Komentáře 

 
0 #3 Adam 2015-01-27 16:04
Jen ať se děti něco přiučej, při hledání práce to pak bude plus k dobru.
 
 
0 #2 Míša L. 2015-01-20 13:58
Nemůžu než souhlasit. Škoda, že v době mého studia nebylo něco takového.
 
 
0 #1 Tomáš 2015-01-16 14:16
Pro brněnské studenty je to velká příležitost setkat se s odborníky a rozšířit si své studijní obzory!
 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...