ZŠ Štolcova hledá sponzory školy v přírodě pro autistické děti

Brno, 19. května 2014 – Brněnská Základní škola Štolcova, která se věnuje vzdělávání dětí s autismem s přidruženým mentálním či jiným postižením, hledá sponzory školy v přírodě. Ta se uskuteční již na přelomu května a června. Přispět na úhradu pobytu a pomoci autistickým dětem i jejich rodičům může kdokoliv libovolnou částkou.

skolka-deti-a-ucitelka

Důvody, proč největší česká škola pro autisty hledá sponzory školy v přírodě, vysvětluje její ředitel a zároveň jeden z pedagogů Tomáš Musil.

„V říjnu jsme objevili příhodné místo pro školu v přírodě. Dohodli jsme se s majitelem na ceně i termínu. Před měsícem, když jsme chtěli objednat pobyt, však majitel oznámil, že domluva neplatí a zvedl cenu. Pro mnohé rodiče to znamená velkou překážku, neboť jejich rodinný rozpočet je velmi omezený i vzhledem k péči o postižené dítě,“ říká Musil a upozorňuje, že autismus je zařazen do kategorie nejtěžších postižení.

Škola v přírodě přitom pro většinu dětí s autismem představuje jedinou možnost změny prostředí, což má pozitivní vliv na aktuální vývoj dítěte. Minulý rok stál pobyt na škole v přírodě pro jednu osobu 3 200 Kč, při současné ceně by letošní pětidenní škola v přírodě stála 4 100 Kč na osobu.

„Situace je o to problematičtější, že s každým dítětem musí být jeden pedagogický pracovník, aby byla zajištěná potřebná péče a bezpečnost dětí. Na jednu osobu se tedy jedná o navýšení o 900 Kč. Rodiče přitom musí platit jak pobyt dítěte, tak pobyt doprovázejícího pedagoga. Celkový počet dětí i dospělých je 78 a navýšení tedy činí 70 200 Kč. To je částka, kterou bychom potřebovali pro srovnání ceny s minulým rokem,“ dodává ředitel Tomáš Musil s tím, že škola bude vděčná za každý sponzorský dar, o kterém samozřejmě bude uzavřena darovací smlouva.  

Případní dárci mohou kontaktovat školu na tel. č. 775 33 44 70, nebo na e-mailové adrese: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Vedení školy i rodiče žáků děkují všem, kteří se rozhodnou pomoci!  

(tof)


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...