Chrlický dopravní terminál bude stát o tři čtvrtě milionu víc, než předpokládal brněnský magistrát

Brno, 15. listopadu 2012 (MEDIAFAX) - Jihomoravský kraj a radnice městské části Brno-Chrlice připlatí dohromady tři čtvrtě milionu korun, aby umožnily rychlé dokončení rekonstrukce přepravního terminálu a přednádraží v Rebešovické ulici v Chrlicích. Ve čtvrtek to řekl brněnský primátor Roman Onderka (ČSSD).

Penize-bankovky-korupce

Na začátku prosince tak vznikne nový terminál, na jehož vybudování poskytlo Brno 2 550 000 korun. "Vzhledem k tomu, že se oproti původnímu investičnímu záměru mění podoba nástupišť pro autobusy, musela se částka na rekonstrukci navýšit o 750 tisíc korun," informoval Onderka.

V přestupním uzlu, který se stane součástí krajského integrovaného dopravního systému, bude možný přestup mezi regionálními vlaky IDS a autobusovými linkami č. 63, 95, 73, 509.

"V původním záměru a projektové dokumentaci byly autobusové zastávky navrženy v délce pro současné odbavení jen jednoho autobusu v každém směru. Jihomoravský kraj a společnost Kordis JMK přišly s dodatečným požadavkem na prodloužení nástupních hran autobusových zastávek pro současné odbavení dvou autobusů, tedy nejen autobusu městské hromadné dopravy, ale i autobusu regionálního. To způsobilo navýšení investice o tři čtvrtě milionu korun," vysvětlil Onderka.

Vicenáklady, částku 750 tisíc korun, uhradí Jihomoravský kraj (500 tisíc korun) a městská část Brno-Chrlice (225 tisíc korun).

V Chrlicích v současnosti dělníci upravují prostory před nádražím. Doplňují chybějící úseky chodníků a zastávkový záliv pro autobusy, stavějí zvýšené nástupní hrany zastávek, nové uliční vpusti a také přístřešek pro cestující. Přechod pro chodce bude nově bezbariérový a osvětlený. Společně s dokončením rekonstrukce přednádražního prostoru se pak přejmenuje železniční stanice Chrlice na Brno-Chrlice. Obyvatelé čtvrti pak budou mít stejně jako všichni ostatní Brňané přístup k rezervacím jízdenek v dálkových a expresních vlacích.

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...