Na brněnském výstavišti začal Kongres Medical Fair Brno

Brno, 16. října 2012 - Pod názvem Kongres Medical Fair Brno se na brněnském výstavišti uskuteční řada odborných kongresů, sympozií a seminářů s mezinárodní účastí společně s doprovodnou výstavou přístrojů a služeb pro zkvalitnění zdravotní péče. Mimořádně kvalitní odborný program oslovuje přesně definovanou skupinu návštěvníků – odborníků z celého spektra profesí ve zdravotnictví. Pro tyto akce skýtá brněnské výstaviště ideální podmínky.

Chirurgove-operace-na-sale-KT-8

Kongres odstartoval v pondělí 15. října a poslední semináře a sympozia se uskuteční v sobotu 20. října. V programu nebude chybět například konference České společnosti pro sterilizaci STERIL.CZ, Mezinárodní kongres miniinvazivní a robotické chirurgie, Interaktivní kongres hojení ran, mezinárodní kongres eHealth, Kongres České lékařské společnosti J.E.Purkyně a další nová témata.

Kongres na vybrané aktuální téma na brněnském výstavišti tradičně pořádá Česká lékařská společnost J. E. Purkyně ve spolupráci se Slovenskou lékařskou společností. V letošním roce budou čeští i zahraniční odborníci přednášet o problematice gynekologické péče o děti a dospívající a jejích specifických aspektech.

Hlavními tématy VII. mezinárodního kongresu miniinvazivní a robotické chirurgie a VI. interaktivního kongresu hojení ran bude posun mininvazivní chirurgie do urgentní medicíny a chyby a úskalí v diagnostice i terapii. Kongres opět přivítá významné zahraniční přednášející.

Nebude chybět dvoudenní VIII. výroční konference České společnosti pro sterilizaci STERIL.CZ zaměřená na technologie sterilizace zdravotnických prostředků ve zdravotnických zařízeních. K osvědčeným a hojně navštěvovaným odborným akcím patří také dvoudenní konference e-Health Days, která dává prostor pro výměnu zkušeností a navázání nových partnerství mezi zástupci zdravotnických zařízení a poskytovateli služeb pro oblast zdravotnické informatiky a telemedicíny. Jeden z programových bloků konference se zaměří na projekty mHealth využívajících nástrojů mobilní komunikace pro vzdálené monitorování zdravotního stavu pacientů a seniorů.

(red), ilustrační foto: Kryštof Turek


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...