VFU pořádá konferenci o bezpečnosti a kvalitě potravin

Brno, 15. října 2012 - O hygieně a technologii potravin přijedou do Brna diskutovat čeští a zahraniční veterinární hygienici ve dnech 17. – 18. října na Veterinární a farmaceutickou univerzitu, která pořádá 42. ročník konference Lenfeldovy a Höklovy dny.

Manager-stastny-01

Konferenci pořádá Ústav vegetabilních potravin a rostlinné produkce a Státní veterinární správa ČR. Do Brna se sjede řada veterinárních hygieniků, z nichž většina působí v dozorových orgánech a veterinárních správách zemí EU i mimoevropských zemí.

Zahraniční hosté přijedou z Polska a Slovenska. Hlavním tématem 42. Lenfeldových a Höklových dnů bude bezpečnost a kvalita potravin. Diskutovat se bude především o mase a masných výrobcích, kontrole masa na jatkách, antibioticích a alergenech obsažených v potravinách. Účastníky také čeká přednáška Potraviny na pranýři. VFU pořádá konferenci za finanční podpory města Brna a sdružení Brno Centrum Evropských Studií.

Konference Lenfeldovy a Höklovy dny je založena na tradici seminárních rozprav z oboru hygiena a technologie potravin.  Odborná konference je zaměřena na problematiku bezpečnosti a kvality potravin z pohledu současného stavu aplikace potravinového práva a výsledků vědecké činnosti v této oblasti. Současná konference je setkáním odborníků ze vzdělávacích institucí, výzkumných ústavů a dozorových orgánů. Organizátorem konference byla v historii Katedra hygieny a technologie potravin, později se střídaly jednotlivé hygienické ústavy.

Podrobnější informace naleznete na internetových stránkách Fakulty veterinární hygieny a ekologie VFU Brno, nebo prostřednictvím e-mailu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...