Seriál vozatajských závodů odstartuje na VFU Brno

Brno, 5. dubna 2013 - V sobotu 6. dubna v jízdárně VFU Brno odstartují Vozatajské závody o cenu rektora VFU Brno. Diváci uvidí vozatajský parkur v disciplínách jednospřeží, dvouspřeží a čtyřspřeží. Závody na VFU otevírají seriál vozatajského poháru pracovních koní, který se skládá dohromady z šesti kol.

kun

„První soutěžní spřežení vyjedou na speciální povrch jízdárny už v deset hodin dopoledne,“ přibližuje MVDr. Markéta Sedlinská, Ph.D. z Kliniky chorob koní VFU Brno. Seriál vozatajského poháru pracovních koní je určen pro všechny typy a druhy koní a není omezen věkovou hranicí. „Závodníci se budou závodu účastnit v třech základních kategoriích: jednospřeží, dvouspřeží a čtyřspřeží,“ vysvětluje doktorka Sedlinská. V kategorii jednospřeží pořadatelé vypsali zvláštní kategorii AMAZONKY, tedy závodu, ve kterém jsou kočí i přísedící výhradně ženy. Sobotní závod se pojede v nově zrekonstruované jezdecké hale Veterinární a farmaceutické univerzity Brno.

„Koně se budou v jízdárně pohybovat po speciálním povrchu, který byl poprvé představen na OH v Aténách. Tento povrch se využívá na vrcholových mezinárodních soutěžích,“ popisuje prostředí jízdárny profesor Jaroslav Hanák, sekční rada Sekce chorob velkých zvířat. Jízdárna samotná má padesát metrů na délku a 23 metrů na šířku. Nové ortopedické centrum s jízdárnou se tak po mnoha letech dočká velkého znovuoživení.

Seriál vozatajských závodů dále pokračuje jedním závodem každý měsíc až do září, kdy se na Ranči Ladná pojede 28. a 29. září finální závod.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...