Veletrh Medical Fair představí v Brně novinky ve zdravotnické technice

Brno, 18. října 2011 (MEDIAFAX) - Pod názvem Týden zdravotnictví v Brně začíná v úterý na brněnském výstavišti Mezinárodní veletrh zdravotnické techniky, rehabilitace a zdraví Medical Fair Brno Central Europe / Rehaprotex. Blíže o tom informovali organizátoři akce. Odborná veřejnost se na akci seznámí s produkty dodavatelských firem z tuzemska i zahraničí a získá možnost snadno porovnat jejich nabídku. Totéž platí pro uživatele kompenzačních a rehabilitačních pomůcek, pro něž je brněnský veletrh tradičním místem setkání a výběru potřebného sortimentu.

srdce250

Hosty veletrhu budou představitelé předních provozovatelů nemocnic a dodavatelů zdravotnické techniky v Ázerbajdžánu a Kazachstánu.

Bohatý bude doprovodný program, v kongresových sálech proběhnou desítky odborných kongresů a sympózií, seminářů, prezentací a diskusních setkání. Odborníci z řad lékařů, sester i managementu zdravotnických zařízení budou jednat o škále témat, a to od nejnovějších léčebných postupů, až po problematiku elektronizace zdravotnictví a financování zdravotní péče. Kongresová část „Týdne zdravotnictví v Brně“ potrvá od pondělí 17. října až do soboty 22. října.

Zvýrazněným tématem letošního ročníku veletrhu je problematika seniorů. Na pátek 21. října připravuje Rada seniorů České republiky přednášky určené laické veřejnosti na téma - Jak se žije seniorům v České republice a Výzkum a studie o dostupnosti přiměřeného nájemného bydlení seniorů ve velkých městech.

Zvláštní postavení ve veletržní nabídce zaujímá Rehaprotex jako největší středoevropská přehlídka kompenzačních, protetických, ortopedických a rehabilitačních pomůcek. Prezentaci nestátních neziskových organizací s humanitárním zaměřením, nadací, občanských sdružení, chráněných dílen a jejich projektů opět doplní Čajovna, Internetovna a také prostor pro sportovní vyžití handicapovaných návštěvníků.

Výstaviště bude otevřeno od 18. do 21. října 2011 denně od 9 do 17 hodin, v pátek 21. října 2011 pouze do 15 hodin. Pro vstup do veletržního areálu slouží hlavní brána. Pro vjezd je určena brána č. 4, kde je umístěna pokladna, vozidla označená symbolem „Zdravotně postižená osoba“ mají vjezd zdarma.

Libor Popela

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...