Stávku podpoří tři čtvrtiny brněnských dopraváků, akce může trvat 24 hodin

Brno, 10. června 2011 (MEDIAFAX) - Více než dva tisíce z celkově 2800 zaměstnanců Dopravního podniku města Brna se zapojí do pondělní stávky. Potvrdil to místopředseda brněnských dopravních odborů Jaromír Ticháček s tím, že detaily akce budou známy po odpolední schůzi předsedy brněnských odborů s ředitelem dopravního podniku.

tramvaj-brno2

"Mohu potvrdit, že se k pondělní stávce přidáme, ale další podrobnosti budu znát až odpoledne po setkání předsedy brněnských odborů dopravy Libora Weinsteina s generálním ředitelem Dopravního podniku města Brna," upozornil Ticháček.

Na stávku proti vládním reformám se hodlá DPMB připravit. "Naplánujeme a učiníme potřebná opatření tak, abychom minimalizovali negativní dopady stávky na cestující," sdělila mluvčí DPMB Linda Škrancová.

Podle dřívějších informací by měla stávka, kterou odbory uspořádají jako protest především vůči penzijní reformě, v Brně trvat 24 hodin.

Dopravní podnik města Brna zaměstnává okolo 2800 lidí. Stávkovat by jich podle informací odborářů mělo přes dva tisíce. "Zaměstnanci, kteří stávkovat nebudou, protože zajišťují nezbytný chod dopravního podniku, mohou stávku podpořit například symbolem stávka na oblečení," uvedl Ticháček.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...