Lichtenštejnský kníže obdrží v Brně medaili

Brno, 31. března 2011 (MEDIAFAX) - Masarykova univerzita se rozhodla věnovat knížeti Janu Adamu II. z Lichtenštejnska Velkou zlatou medaili. Kníže navštíví Brno začátkem dubna, na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity se uskuteční přednáška a beseda se studenty, uvádí ve čtvrtek webové stránky univerzity.

 

medaile

Lichtenštejnský kníže se chystá na návštěvu Jihomoravského kraje 6. dubna. "Součástí programu na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity bude nejen přednáška a beseda se studenty, ale kníže také představí svou novou knihu Stát ve třetím tisíciletí," stojí na internetových stránkách.

 

Udělením medaile chce Masarykova univerzita ocenit početné iniciativy Jana Adama II. v rozvoji česko-lichtenštejnských vztahů, ale i jeho osobní angažmá při navazování spolupráce mezi univerzitou a jejími partnerskými institucemi v dané oblasti. "Důležitým krokem bylo vytvoření Česko-lichtenštejnské komise historiků, která se zabývá společnou historií Čech, Moravy, Slezska a Lichtenštejnského domu, ale také vzájemným vztahem obou zemí," vysvětlují stránky s tím, že na činnosti historické komise se významnou měrou podílí Historický ústav Filozofické fakulty MÚ, který se právě 6. dubna stane hostitelem pracovního jednání za účasti knížete.

Program na filozofické fakultě zahájí předání Velké zlaté medaile, poté bude přednáška oceněného a diskuse se studenty. "Před uzavřeným mimořádným jednáním Česko-lichtenštejnské komise historiků nebude chybět podpis knížete do pamětní knihy Masarykovy univerzity," píše se na webu.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...