Veletrhy STYL a KABO promění Brno v město módy

Brno, 18. února 2016 - V pořadí již 47. veletrhy STYL a KABO od soboty 20. února na tři dny promění Brno v křižovatku módního průmyslu. Návštěvníci z řad odborné veřejnosti se mohou těšit na rozsáhlou nabídku novinek, které na prodejní pulty zamíří až za půl roku.

styl a kabo 2016

Kolekce oděvů, obuvi i doplňků připravené pro příští podzim a zimu budou v pavilonech P a F prezentovat firmy ze čtrnácti zemí, celkem se představí na 600 módních značek. Ryze českých výrobců bude vystavovat téměř sedm desítek a padesát firem své kolekce na brněnských veletrzích představí úplně poprvé.

Překvapením ročníku bude móda z Turecka, která se prezentuje ve velkém stylu a nabídne svěží obchodní příležitosti. Jde o vysoce kvalitní a zároveň velmi módní kolekce šesti výrobců nejen dámské a pánské, ale i dětské konfekce. Oděvní a textilní průmysl je jedním z nejdůležitějších odvětví v Turecku, zaměstnává téměř třetinu všech zaměstnanců v zemi.

„Pozornost si zaslouží také další nováčci, třeba německá rodinná firma ERFO, která se již od roku 1937 zaměřuje na kvalitní dámskou módu s atraktivním designem, nebo řecký výrobce luxusního dámského prádla Minerva. Z ukrajinského Charkova přijede společnost Magneet s kolekcí klobouků, čepic a doplňků. Do Brna se vracejí také zajímaví tuzemští vystavovatelé, například velkoobchod s dámskou konfekcí EWACO, pánská a dámská konfekce ŠOHAJKA nebo ze zahraničí dámská konfekce MARSELINI,“ uvedla Markéta Kamenická, PR manažerka z Veletrhů Brno.

Návštěvníci veletrhu STYL se mohou těšit i na tradiční účastníky. Silné zastoupení opět chystá Polsko a vůbec největší plochu již popáté obsazuje společnost Ptak Moda z polské Lodže - provozovatel největšího velkoobchodu s oděvy ve střední Evropě sdružující nabídku 250 polských výrobců a návrhářů. Chybět nebudou firmy jako Anita Moravia, Donet, Doppler CZ, Felina ČR, H&D, Jitex, Jopess fashion, Hegler Fashion, Pleas, Tonak a celá řada dalších.

Pavilon F zavoní kůží
Za novinkami a trendy v obuvi a kožené galanterii jezdí obchodníci dvakrát ročně do pavilonu F. I letos je tu čekají nové kolekce obuvi tradičně vystavujících společností a značek jako Ara Shoes, Caprice, Gabor, Geneze, Högl, Lanson, JG Shoes, Legero, Marco Tozzi, Protetika, Rieker, V + J obuv či Wortmann. Kabelky budou vystavovat mimo jiné firmy Arteddy, Axel Accessories, DOCA, Elega nebo Unidax.

„Zajímavou premiérou bude luxusní italská obuv NeroGiardini, která se vyrábí přímo v srdci obuvnického regionu Marche, se třemi miliony vyrobených párů za rok patří k nejvýznamnějším značkám obuvi v Itálii a je také partnerem pro obuv České Miss 2015 i 2016,“ přiblížila Kamenická.

Poprvé se představují i německé značky Salamander a Lurchi, Pauls boutique London a Gumbies z Velké Británie, Imunzi z Polska nebo Vener a Roveona z České republiky. Vystavovatelů obuvi ve srovnání s loňskem přibylo a hlavní loď pavilonu F je vyprodaná do posledního místa.

Živá móda na přehlídkách
Na veletrzích módy samozřejmě nesmějí chybět ani módní přehlídky. Přehlídkové molo v pavilonu P představí vždy třikrát denně kolekce dámské a pánské módy a také spodního a nočního prádla včetně punčochového zboží. Kontraktační módní přehlídky dámské a pánské módy STYL SHOW představí kolekce značek C´EST BEAU LA VIE, CAMP DAVID, DIANE LAURY, DOMENICA BENSO, MODĚVA, NEULA, SOCCX a TRAMONTANA.

V přehlídce spodního prádla, nočního prádla a punčochového zboží LINGERIE SHOW se návštěvníci mohou těšit na kolekce značek CONTURELLE BY FELINA, FELINA, HOTEX, MISS ROSY, PLEAS, SASSA, SCHIESSER a WERSO. Přehlídky se každý den pravidelně střídají, začátky jsou vždy v 10.30, 11.30 a 13.30 hodin.

V neděli 21. února nabídne veletrh STYL jedinečnou přehlídku LUXURY CUT. Představena bude retrospektivní kolekce originálů dámských glitrových šatů, které vytvořil slavný návrhář Oleg Cassini pro filmové a hudební hvězdy. Zářivou podívanou doplní luxusní modely nejnovějších kolekcí značek John Richmond a Corneliani, které jsou přivezeny přímo z Milana a v České republice se budou prezentovat poprvé. O příjemnou atmosféru se postará moderátor Leoš Mareš. Vstup je na pozvánky.

Trendový seminář poprvé na mole
Významnou přidanou hodnotou brněnského veletrhu je jediný trendový seminář v České republice pořádaný ve spolupráci s renomovaným zahraničním odborníkem. Kdo chce módu pro příští sezonu poznat skutečně podrobně, dozvědět se všechny detaily o trendech v dámském i pánském oblečení, doplňcích a obuvi, bude na správném místě.

„Analýzu stylů, tvarů, barev a látek, které budou hnacím motorem prodeje pro příští sezónu, představí všestranná odbornice na textilie a módu Ellen Haeser. Nizozemská návrhářka se v oboru pohybuje přes třicet let, pracovala pro značky jako Max Mara, Oilily, Desigual i mnoho dalších a trendy pro podzim a zimu 2016/2017 bude prezentovat také na exponátech z nových kolekcí vystavovatelů brněnského veletrhu,“ popsala Markéta Kamenická.  

Trendový seminář se navíc poprvé uskuteční hned dvakrát v sobotu a neděli vždy od 14 hodin, a to přímo na přehlídkovém mole, aby byl co nejblíže návštěvníkům i vystavovatelům. Seminář bude simultánně tlumočen do češtiny a v závěru je vyhrazen prostor na dotazy posluchačů.

SNAHA se vrací na české pulty
Česká obuvnická tradice stále žije a dokazuje to i tradiční značka SNAHA, která sází na kvalitu prověřenou sedmdesátiletou historií. Společnost z Jaroměře se na veletrhu KABO představí úplně poprvé a uvede zde na trh nově vyvinuté modely dámské páskové volnočasové celokožené obuvi.

“SNAHA je desetiletími prověřenou značku, která se nevzdává svého původního záměru vyrábět kvalitní kožené pohodlné boty s dlouhou životností. Chceme zákazníkům ukázat, že kvalita spojená se vkusným a moderním designem, který navazuje na tradici českého výrobce obuvi, je v porovnání s asijským dovozem markantní,“ řekl ředitel společnosti Radim Dvořák.

Původní výrobní družstvo SNAHA Jaroměř bylo založeno již v roce 1945, od začátku vyrábělo především z přírodní kůže a zákazníci si oblíbili hlavně trvanlivou zdravotní obuv. V posledních letech se těžiště produkce přesunulo směrem k bezpečnostním prostředkům, ale letos se SNAHA výrazným způsobem vrací k segmentu módní obuvi, což ukáže právě v Brně.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...