Brňané mohou i letos využívat bikesharing zdarma

Brno, 3. března 2024 - Dvakrát denně 30 minut zdarma se budou moci lidé projet na sdíleném kole i v letošní cyklistické sezóně. Město zahájilo další ročník podpory bikesharingu. Po jízdě je možné kolo odložit na některém z míst k tomu určených. Nově mohou občané zažádat o umístění stojanů prostřednictvím webu.

pronajem kola bikesharing

„Vyčlenili jsme 2,4 milionu korun, díky kterým mohou od 1. března lidé dvakrát denně 30 minut využívat bikesharingová kola zdarma. K bezplatné jízdě je nutné se jen zaregistrovat u jednoho z poskytovatelů, kterými jsou Rekola a nextbike,“ přiblížil radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl.

Po skončení jízdy je třeba kolo umístit na jednom z mnoha míst, která jsou k tomu určená na základě platného Tržního řádu. „Aktuálně máme v Brně 316 stojanů na kola, přičemž nové typy stojanových míst už počítají i s odstavováním sdílených dopravních prostředků a vymezují jim volnou plochu. Pokud občané chtějí nové stojany, mohou o ně zažádat prostřednictvím internetového formuláře na webu brnoinmotion.cz/podnety/,“ řekl Petr Kratochvíl.

Bikesharing město podporuje od roku 2022. V pilotním ročníku projektu Brno ze svého rozpočtu podpořilo sto tisíc jízd, průměrná délka výpůjčky činila 16 minut a přibylo 9 817 nových uživatelů bikesharingu.

Zdroj: TIS MMB, foto: Ingimage


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...