Korinavirus: Brněnský SMART Comp. nabízí nyní pohádky pro děti zdarma

Brno, 13. března 2020 – Místo spolužačky Marušky Sofie První, za paní učitelku Nováčkovou zaskočí Doktorka Plyšáková a Jake a piráti ze Země Nezemě zastoupí kamarády z odpoledního fotbalu. Statisíce dětí, které musely kvůli uzavření škol zůstat doma se nudit nebudou. Zákazníci internetové televize Kuki dostanou zdarma přístup k jinak placeným seriálům pro děti a filmovým kanálům. Klienti poskytovatele internetu netbox zase budou mít možnost Kuki v době koronavirových prázdnin bezplatně otestovat.

dite televize

Brněnská Společnost SMART comp., která netbox i Kuki provozuje, se tak rozhodla reagovat na minimálně čtrnáct dní trvající uzavření českých škol kvůli šířícímu se koronaviru. „Situace je komplikovaná jak pro děti, které přijdou o svůj každodenní program, tak pro jejich rodiče. Ti musí jednak pečovat o své potomky, jednak mnohdy z domu pracovat. Aby se děti doma nenudily, zpřístupníme jim víc než pět desítek zábavných pořadů, mezi kterými nebudou chybět klasické večerníčkové příběhy nebo seriály Sofie První, Doktorka Plyšáková nebo Jake a piráti ze Země Nezemě. A pro rodiče pak máme dárek v podobě bezplatného přístupu k jinak placeným filmovým kanálům Filmbox Extra HD a Filmbox Premium HD. Snad tím alespoň trochu přispějeme ke zmírnění napětí ze současné situace,“ uvedl marketingový ředitel netboxu Lukáš Pazourek.

Pořady pro děti i filmové kanály zdarma budou mít uživatelé televize Kuki k dispozici od čtvrtka. „Oba kanály najdou lidé ve své nabídce televize Kuki. Všechny pořady pro děti jsou pak přímo v sekci seriály, a to na předních pozicích, kde jsou označené jako dárek,“ doplnil Lukáš Pazourek.

V době zrušených kulturních akcí, zavřených divadel a nepromítajících kin se pak SMART comp. rozhodl poslat Čechům zábavu domů. „Klientům netboxu, kteří mají pouze internet, poskytneme startovací televizní tarif Kuki zdarma. I oni pak budou mít přístup k dětským seriálům a filmovým kanálům. Doufáme, že jim televize ukrátí dlouhou chvíli a zpříjemní pobyt doma. Pro získání této služby nás pouze stačí kontaktovat přes web nebo na zákaznické lince,“ informoval Lukáš Pazourek.

Kromě bezplatné nabídky filmů a seriálů pro Čechy, jejichž každodenní režim naboural koronavirus, se brněnský poskytovatel internetu netbox snaží s rychle šířícím virem i aktivně bojovat. „V rámci zajíždění nového netbox datacentra podporujeme výzkum koronaviru COVID-19 prostřednictvím distribuovaných výpočtů v projektu Rosetta@home. Rosetta modeluje proteiny a vytváří modely jak přírodních, tak syntetických bílkovin, které pomohou dopravit lék na místo určení. Rosettě se podařilo analyzovat koronavirové proteiny o několik týdnů rychleji, než by to dokázala jakákoliv výzkumná laboratoř, a tím pomohla k poznání jak samotného viru, tak k vývoji antivirotik,“ popsal ředitel infrastruktury společnosti Smart Comp. Michal Rašovský.

Nové datacentrum se během 24 hodin dostalo na 36. příčku ve světovém žebříčku. „Pro fandy jsme vytvořili tým netbox, který je otevřený všem, kteří chtějí k výpočtům také přispět. Už teď tým patří mezi pět procent nejúspěšnějších,“ dodal Michal Rašovský.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...