Festival Mladí ladí jazz chystá hudební workshop pro děti

Brno, 12. března 2019 – Mezinárodní festival Mladí ladí jazz myslí i na ty nejmenší. Již šestým rokem chystá projekt Mladí ladí dětem, který přináší během měsíce dubna hudební workshopy pro děti od 3 do 10 let a jejich rodiče za pomoci unikátní metody Timbalooloo. Na workshop mohou děti i jejich rodiče zavítat 2. dubna do brněnského Klubu Leitnerova.

mladi ladi jazz

Lektorem, který bude vzdělávacím programem provázet, je izraelsko-americký jazzman a držitel Grammy Oran Etkin. Workshop vede děti k vnímání hudby skrze jejich fantazii. Pomocí zábavných her, příběhů a písní Oran Etkin ukazuje, že hudba je radost a každý je ve své podstatě muzikantem. Děti se samozřejmě do představení aktivně zapojují a nemusí znát hudební teorii ani hrát na jakýkoliv nástroj.

Oran Etkin zamíří i do dalších regionů, kde povede workshopy pro děti základních škol a školek, na vybraných školách bude pilotně program Timbalooloo uveden i jako tříměsíční vzdělávací projekt. Rovněž v letošním roce pořadatelé rozšiřují i práci se samotnými pedagogy, pro které jsou připraveny speciální workshopy umožňující hlouběji proniknout do Etkinovy hravé vzdělávací metodiky.

Klarinetista a saxofonista Oran Etkin se po šesté vrací do Česka se svým interaktivním workshopem Timbalooloo, který nabízí zcela unikátní přístup k hudebnímu vzdělávání. „Dítě je schopné mluvit plynule jazykem hudby, aniž by se muselo zamýšlet nad gramatickými pravidly,“ říká k workshopu sám Oran Etkin a dodává: „Timbalooloo je klíč k jazyku hudby.“ S metodou úspěšně působí Oran v USA i v dalších evropských zemích. Díky festivalu Mladí ladí jazz a o osobního zapojení Orana Etkina probíhá výuka v České republice pro konkrétní školy a školky v nebývalém měřítku. „Do projektu se dlouhodobě snažíme zapojit i děti z vyloučených lokalit, dětských domovů či minorit,“ dodává za pořadatele Klára Břeňová, koordinátorka Mladí ladí dětem. Na workshopech spolupracuje festival s řadou neziskových organizací, například IQ Roma servis, Člověk v tísni či Armáda spásy.

Novinkou letošního ročníku je tříměsíční projekt Timbalooloo do škol, který je určen pro učitele a děti druhých ročníků ZŠ. Lektor po dobu tří měsíců dochází jednou týdně do třídy, kde spolu s učitelem vede hodinu hudební výchovy za použití metody Orana Etkina.

Oran Etkin je znám jako světový jazzman, ale též díky interaktivní hudební výuce pro děti, kterou realizoval po celém světě. Svou inspiraci od dětství nacházel u významných hudebníků, mezi které jednoznačně patří například slavný Louis Armstrong, Benny Goodman, Gene Krupa či Teddy Wilson. Oranova tvorba je také hluboce ovlivněna jeho izraelskými kořeny, které se odráží jak v jeho umělecké tvorbě, tak i v jeho pedagogické práci.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...