Městský architekt chystá šňůru besed o novém brněnském nádraží

Brno, 7. února 2018 - Kde postavit nové brněnské nádraží? Proč městský architekt doporučuje variantu u řeky? Jak stavba nádraží ovlivní město a jeho části? Na tyto a další otázky odpoví Brňanům odborníci z Kanceláře architekta města Brna. Celkem osm setkání proběhne v únoru a březnu každý čtvrtek od 18 hodin. Lidé si mohou vybrat místo podle své městské části. První jízda startuje už 8. února v kinosále ZŠ Svážná v Novém Lískovci.

zub varianta reka

„Chceme Brňany seznámit s výsledky studie proveditelnosti, která vyhodnocuje základní varianty Řeka a Petrov. Představíme výhody a nevýhody obou variant a také vysvětlíme důvody, proč doporučujemestavbu nového nádraží u řeky,“ shrnuje program setkání městský architekt Michal Sedláček.

Kancelář architekta města zveřejnila své stanovisko začátkem ledna a doporučila postavit nové nádraží u řeky.Stanovisko je výsledkem odborné analýzy Studie proveditelnosti železničního uzlu Brno, na kterémspolupracovalo dvanáct odborníků.Ti hodnotili souhrnně obě varianty, a to z hlediska dopravního, ekonomického a urbanistického.Odborné stanovisko bude sloužit jako jeden z podkladů pro rozhodování zastupitelů města.

„Stanovisko jsme postupně představili zástupcům koaličních klubů, starostům a zástupcům odborné veřejnosti. Teď jedeme za občany, rozdělili jsme si město na osm částí a naplánovali osm setkání tak, aby za námi v průběhu dvou měsíců mohli dorazit lidé z celého Brna,“ doplňuje Sedláček.

Ve druhé části setkání budou odborníci odpovídat na otázky občanů i na to, jak stavba nového nádraží ovlivní jejich městskou část.Vstup na setkání je zdarma. 

KAM nádraží – začátky vždy v 18.00 hodin

  • 8. 2. - Kinosál ZŠ Svážná (Svážná 438/9, Nový Lískovec)
  • 15. 2. - Hvězdárna a planetárium Brno (Kraví hora 2, Brno-střed)
  • 22. 2. - Dělnický dům Židenice (Jamborova 3323/65, Židenice)
  • 1. 3. - Společenské centrum Lesná (Okružní 21, Brno-sever)
  • 8. 3. - Společenské centrum Sýpka (Kytnerova 1a, Medlánky)
  • 15. 3. - Psychiatrická nemocnice Brno (Húskova 1123/2, Černovice)
  • 22. 3. - Společenské centrum Bystrc (Odbojářská 1127/2, Bystrc)
  • 29. 3.– Kulturní dům Rubín (Makovského náměstí 3, Žabovřesky)

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...