Avion se na tři dny promění v lázeňské i sportovní centrum pro seniory

Brno, 23. října 2017 – Lázeňskou péči, kulturní program nebo vhodné sportovní aktivity si tento týden zdarma vyzkouší senioři, kteří přijdou do brněnského Avion Shopping Parku. Obchodní centrum ve spolupráci se Senior Pasy pro ně připravilo netradiční program plný zajímavých workshopů nazvaný Senioři v akci.

seniori sportujici

Od středy do pátku vzniknou v centru tři specializované zóny - lázeňská, relaxační a kulturní. „V lázeňské zóně zájemci dostanou úlevovou masáž, vyzkouší si léčebné účinky mrazivé kryoterapie nebo parafínového zábalu. Odborníci jim změří cholesterol, cukr v krvi a tlak. Program v lázeňské zóně bude probíhat po všechny dny vždy od 13.00 do 18.00 hodin,“ uvedl marketingový manažer Avion Shopping Parku David Bačovský.

V relaxační zóně si návštěvníci nejen odpočinou, ale dozví se například, jak vytvořit rodokmen vlastní rodiny. „Workshop, kde zájemci zjistí, jak postupovat při tvorbě rodokmenu, a odkud čerpat informace, bude v pátek od 14.00 hodin. Prvních patnáct účastníků získá vzpomínkovou knihu života zdarma,“ uvedla jedna z organizátorek, ředitelka projektu Senior Pasy Marika Kreuzerová.

Milovníci pohybu si pod vedením lektorů zacvičí jógu, tai chi nebo se naučí, jak správně chodit s turistickými holemi na workshopu Nordic Walkingu. „Veškeré workshopy jsou připravené tak, aby vyhovovaly lidem vyššího věku. Senioři se proto nemusí bát a ostýchat, že by něco nezvládli. Chceme lidem představit nejrůznější aktivity, které jsou nejen zábavné, ale udrží je také v kondici,“ uvedla Marika Kreuzerová.

U cvičení, tvoření a měření si návštěvníci poslechnou koncerty Saxofonu Františka Bártla, Karla Gotta Revival Morava nebo Froso Tarasidu. Ve čtvrtek od čtyř hodin odpoledne rozveselí publikum Vladimír Hron. V pátek ve stejný čas ho vystřídá Jiří Helán se svými známými lidovkami. Na své si tak přijdou senioři se zájmem o umění a kulturu, stejně jako sportovci a zájemci o zdravý životní styl.

Program pro seniory připravil Avion Shopping Park ve spolupráci se Senior Pasy. Ta se zaměřuje na péči o seniory, o jejich volnočasové aktivity, možnosti slev na léky a další služby. Po celou dobu konání akce budou mít senioři možnost zaregistrovat se do projektu Senior Pas a získat tak kartu k využívání slev a výhod zdarma.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...