Moravské zemské muzeum oslaví 200. narozeniny

Brno, 3. září 2017 - Oslavy 200. výročí založení Moravského zemského muzea se uskuteční v sobotu 9. září na centrálním brněnském náměstí – na Zelném trhu, v Biskupském dvoře a ve všech expozičních palácích instituce, a to od 13 hodin.

lebka australopitekus 0

„Návštěvníci se mohou těšit na prezentaci všech 19 odborných oddělení, které zábavnou a netradiční formou předvedou to nejzajímavější ze své činnosti, dále je připravována sběratelská burza, neboť den je poctou a chválou sběratelství, které stálo u vzniku paměťových institucí, Moravské zemské muzeum nevyjímaje,“ uvedla mluvčí muzea Eva Pánková.

Hlavním vrcholem dne je ale otevření dvou nových expozicí – výstavy „200 let služby moravské vědě a kultuře“ a stálé expozice věnované historii 20. století historické země Morava – „Středoevropská křižovatka: Morava ve 20. století“, která moderní formou mapuje nejnovější dějiny. Návštěvníci budou moci obě expozice navštívit v předpremiéře. Během dne bude možné pořídit si poštovní známku vydanou při příležitosti výročí muzea, pamětní medaili, stejně jako muzejní náramek s přívěšky nejvýznamnějších sbírkových předmětů.

Připravena budou také nejnovější vydání knih z nakladatelství Moravského zemského muzea s výraznou slevou, děti se budou moci projet na historickém kolotoči a celý den bude bohatý doprovodný hudební program nejen na Zelném trhu, ale i v jednotlivých výstavních brněnských domech muzea.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...