Otevřená zahrada chystá Dýňovou slavnost, přijít může každý

Brno, 8. října 2014 – V neděli 12. října od 11 hodin se v Otevřené zahradě Nadace Partnerství uskuteční velká podzimní akce nesoucí název Dýňová slavnost. Jedná se o druhý ročník a i letos zahradu zaplaví dýně všech tvarů a velikostí, budou se vyřezávat, budou se jíst, budou se z nich vyrábět dekorace. A nejen to!

dynova slavnost otevrena zahrada brno

Součástí nedělního programu pro všechny věkové kategorie budou také nejrůznější tematické hry a soutěže, jako je třeba Ječící King Kong, hod dýní nebo „hopsání na dýních“, divadelní představení O princezně Hokkaidó (14.30), soutěž o nejhezčího dýňového bubáka Miss Dyňa nebo kulinářská soutěž o nejlepší dýňový koláč.

K podzimu patří krom dýní také jablka a ani o ně nebude  Otevřené zahradě nouze – návštěvníci zhlédnou názornou ukázku moštování biomoštů z Hostětína a k vidění bude i výstava jablek. A kdyby ani to nestačilo, připraven bude Žíznivý mnich se svým lahodným vínem. O hudbu se postará DJ Patizon aneb DJ Liquid A na prázdninách.

Slavnost začíná v 11 hodin a skončí vyhlášením vítězů dlabací a koláčové soutěže (kolem 17.30). Mezi 11. a 17. hodinou budou v celé zahradě probíhat tematické hry a soutěže pro děti a výtvarné dílny. „Letos mohou dýně vydlabávat a vyřezávat i dospělí, bude to legrace, tak všichni přijďte,“ láká na akci Helena Peřinová z Nadace Partnerství.

Dýňovou slavností sezona v Otevřené zahradě rozhodně nekončí. Na programu jsou ještě dvě zajímavé akce – světové bubnování v zahradě (18.10.) a divadelní workshop spojený se strašidelným ukončením sezony (25.10.). A do konce října jsou k vidění i dvě fotografické výstavy.

Zdroj: Nadace Partnerství


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...