Brněnská zoo otevřela novou průchozí expozici klokanů

Brno, 2. září 2014 - Poslední srpnovou sobotu otevřela brněnská zoologická zahrada na Mniší hoře další novinku letošního roku - průchozí expozici klokanů. Prvními návštěvníky nového výběhu byly děti z Fondu ohrožených dětí Klokánek Brno, které se zároveň staly jejich prvními adoptivními rodiči.

klokan vacnatec zoo brno

Plocha výběhu nové klokaní expozice je téměř 3 000 m2 a celým klokaním areálem vede návštěvnická stezka. Expozice je z části lemovaná dřevěným australským plotem a vybavená přepouštěcími dveřmi, které zamezí úniku zvířat. Členitý terén je doplněn umělou skálou vyzdobenou kopiemi skalních maleb původních obyvatel Austrálie – Aboriginců a čtyřmi skalními vyvýšeninami.

Návštěvníci mohou nyní obdivovat čtyři klokany rudokrké, kteří pochází ze Zoo Lešná a jednoho klokana parma ze Zoo Olomouc.

„Brňané se mohou těšit i na skalní klokany, které v jiné české zoo nespatří. Ti by se měli na Mniší horu nastěhovat v nejbližších měsících a předpokládám, že budou největším lákadlem expozice. Přicestují totiž do brněnské zoo přímo z Austrálie,“ uvedl při slavnostním otevření brněnský primátor Roman Onderka.

Klokany rudokrké a parma najdeme i v jiných zahradách v ČR, zatímco klokani skalní budou jedinými zástupci tohoto druhu v českých zahradách. Návštěvníci si budou moci užívat bezbariérové expozice, kde mají zvířata téměř na dosah ruky, ale bude důležité, aby se ve výběhu chovali jako pozorovatelé, krmení a hlazení klokanů není žádoucí.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...