Starobrno uvaří speciální medové pivo

Brno, 23. září 2013 – Starobrněnský pivovar rozšíří svoji nabídku o speciální pivo s přídavkem medu. Pivo Medák začne prodávat v polovině listopadu. K dostání bude v restauracích a hospodách po celé České republice až do vyprodání všech sudů. Celkově jej v pivovaru uvaří více než dva tisíce hektolitrů.

medak

„Dlouho jsme vymýšleli a zkoušeli receptury pro nové pivo, které by mělo šanci navázat na úspěch naší velikonoční Zelené třináctky a doplnilo naše portfolio jednorázových libůstek. Medové pivo, při jehož vaření používáme kromě klasických surovin pro ozvláštnění pravý moravský med, tyhle ambice určitě má," uvedl Milan Schramm, vrchní sládek a ředitel starobrněnského pivovaru.

Při výrobě tohoto dvanáctistupňového filtrovaného ležáku se přímo na varně přidává moravský květový včelí med. Ten dodá výrobce ze Skalice nad Svitavou. Jedná se o spodně kvašené pivo, které bude ve Starobrnu zrát až do začátku listopadu. Podle zástupců společnosti nabídne Medák milovníkům piva jemně medové aroma, dokonalý říz a plnou chuť s jemným chmelovým dozvukem, který je „zakulacen příjemnou medovou chutí".

(red), foto: Milan Schramm, archiv Starobrno


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF