Žáci brněnské ISŠ automobilní se zúčastní finále soutěže „F1 ve školách“ v Texasu

Brno, 2. srpna 2013 - Rada Jihomoravského kraje na svém jednání 1. srpna 2013 doporučila krajskému zastupitelstvu stanovit závazný ukazatel – příspěvek na provoz účelově určený ve výši 100 000 korun pro Integrovanou střední školu automobilní sídlící v Křižíkově ulici v Brně na zajištění účasti na celosvětovém finále soutěže „F1 ve školách".

f1-zluta250

„Tým žáků Integrované střední školy automobilní zvítězil 8. června 2013 na celostátním finále soutěže F1 ve školách a postoupil do celosvětového finále, které se uskuteční v listopadu 2013 v texaském Austinu. V této soutěži žáci středních škol navrhují, konstruují, vyrábějí a závodí s vlastním modelem formule 1. Jejich úkolem je mimo jiné zajištění finančních prostředků od sponzorů, realizace marketingové kampaně, vytvoření prezentačních boxů," řekl náměstek hejtmana Stanislav Juránek.

Náklady na účast žáků na celosvětovém finále činí téměř 1 milion korun a zahrnují náklady na materiál a výrobu modelu formule 1, marketing a propagaci, technické a jazykové školení členů týmu, přípravu týmového oblečení a prezentačního boxu, dopravu a ubytování účastníků soutěže. Část nákladů hradí organizátor soutěže, škola, sponzoři a partneři týmu. Částka 100 000 korun z krajského rozpočtu bude použita na přípravu a účast týmu v celosvětovém finále.

Denisa Kapitančíková, JMK; obrázek: ilustrační


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...