Závod Superstars Series na Masarykově okruhu pojedou minimálně tři piloti F1

Brno, 15. května 2013 - Po třech letech budou mít návštěvníci Masarykova okruhu opět možnost potkat v paddocku piloty Formule 1. Závodů Superstars Series 17. – 19. května se zúčastní tři hvězdy, které dříve působily v nejprestižnějším automobilovém šampionátu na světě.

formule-jedna

Na vrcholném automobilovém podniku sezony 2013 na Masarykově okruhu se představí luxusní limuzíny a sedany radikálně upravené pro závodní použití. Všechny vozy mají objem minimálně 3,8 litru a šest válců. Vozy mohou být dvoudvéřové a čtyřdveřové, podmínkou je, že v civilním provedení musí být homologovány pro čtyři pasažéry. V praxi se tak na dráze představí sedany Mercedes třídy C, Audi RS6, BMW řady 3 a řada luxusních exotických vozů značek Jaguar, Lexus, Porsche nebo Chevrolet.

Závodní sérii Superstars doplní závod GT sprint, ve kterém soutěží vozy, které brněnští diváci znají už ze série FIA GT, která na Masarykův okruh zavítala naposledy v roce 2010. A na které piloty F1 se mohou diváci těšit? Patří mezi ně:

Vitantonio „Tonio“ Liuzzi
Ve Formuli 1 působil od roku 2005 do roku 2011. Začínal u týmu Red Bull, další dvě sezony odjezdil v Torro Rosso. Svoji nejlepší sezonu odjezdil za tým Force India v roce 2010, kdy posbíral 21 bodů a v Koreji skončil na skvělém šestém místě. V Superstars Series závodí s vozem Mercedes C63 AMG a v úvodních dvou závodech sezony dojel na prvním a druhém místě.  „Dlouhé rovinky na Monze perfektně seděly našim silným motorům. Jsem si jistý, že v Brně to bude něco jiného. Audi, které nám už teď hodně konkurovalo, tam bude mnohem silnější,“ prorokuje Liuzzi před brněnskou „neznámou“.

Christian Klien
Bývalý pilot týmu úřadujícího šampiona Sebastiena Vettela Red Bull závodil v F1 v sezonách 2004 až 2006. Celkem dojel osmkrát v elitní desítce, nejlepším umístěním je páté místo ze závěrečného závodu sezony 2005 v Číně. Klien se do F1 vrátil v roce 2010, kdy absolvoval tři závody za tým Hispania Racing. Účast v Superstars Series na Masarykově okruhu ohlásil až nyní, v prvním závodu v Monze nestartoval. Pojede s vozem BMW M3 E92.

Gianni Morbidelli
Morbidelli zažil za volantem F1 nejslavnější éru šampionátu v devadesátých letech. O body bojoval s takovými legendami, jako byl Ayrton Senna nebo Nigel Mansell, na trati se utkával s mladým Michaelem Schumacherem nebo Mikou Häkinnenem. V závěrečném závodu sezony 1995 v Austrálii stál na stupních vítězů. V Superstars Series jezdí s osmiválcovým Audi RS5 a na technické trati v Brně bude patřit k favoritům závodu.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...