Víkend gastronomie v Brně: Špilberk Food Festival

SFS dishBrno, 2. května 2013 – Brno v květnu přivítá druhý ročník festivalu Špilberk Food Festival. Šéfkuchaři renomovaných jihomoravských restaurací opět přichystají v kulisách nejvýznamnější brněnské památky nevšední gastronomické zážitky plné skvělého jídla a lahodných nápojů. Festival se uskuteční od 10. do 12. května.

Na nádvořích a terasách královského hradu Špilberk se budou podávat výtečné delikatesy přímo z rukou mistrů svého oboru a to vše pod širým nebem. Při této příležitosti připraví jednotlivé restaurace vybrané speciality zdůrazňující filozofii každého podniku. I tento ročník bude okořeněn bohatým doprovodným programem zaměřeným nejenom na vyznavače kvalitní gastronomie, ale i na širokou veřejnost včetně rodin s dětmi.

A skutečně je na co se těšit, zkušení šéfkuchaři znovu probudí všechny smysly návštěvníků tradiční českou kuchyní, mezinárodními specialitami, vegetariánskými pokrmy nebo hmyzím menu.

Soutěž!

Kolikátý ročník Špilberk Food Festivalu se letos v Brně koná?

a) druhý
b) první
c) třetí

Dva vylosovaní výherci obdrží po dvou vstupenkách na jeden programový den festivalu Špilberk Food Festival. Vstupenky zahrnují pouze samotný vstup, ne festivalová platidla pro konzumaci. Správné odpovědi zasílejte do středy 8. května 2013 na e-mailovou adresu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Do předmětu zprávy prosím uveďte heslo "Spilberk". Výherci budou kontaktování redakcí. Hodně štěstí!
Soutěž ukončena.

SFS Koishi1Kuchaři překvapí netradičními kombinacemi

Z bohaté nabídky specialit si budete moci pochutnat například na čerstvých ústřicích, kalamárech netradičně nadívaných jelítkem či tournedos z mořského vlka. Kdo by odolal dančímu Ossobucu Windsor může vyzkoušet tajemnou zarzuelu de mariscos ala Catalana. Pomyslnou třešničkou na dortu mohou být pro mnohé zmrzliny z těch nejméně očekávaných ingrediencí či mistrovsky zkomponované chutě dezertů. Dopřejte si třeba i mrkvový koláč s ananasem a sušeným hmyzem či lákavé ananasové kanelony plněné kokosovým mascarpone.

Do letošního festivalu se zapojily podniky:

• Boulevard restaurant
• Brabander restaurant
• Butcher's
• Hotel Prestige
• IL Mercato
• Koishi restaurant
• Leporelo+
• Palazzo restaurant
• Restaurace Bonanza
• Restaurant a stakehouse Monte Bú
• Restaurant Noem Arch
• Restaurant Pavillon
• RistoranteRialto
• Sunset restaurant
• Valoria restautant

SFS vino1Snoubení jídla s vínem znovu hlavním tématem

Nedílnou součástí akce bude, stejně jako v loňském roce, možnost ochutnání nejenom rozmanitých kulinářských specialit ale i nespočtu vzorků českých a moravských vín. Návštěvník si může také vyzkoušet kombinaci vybraných vín a pokrmů, jejichž gastronomická hodnota bude výraznější, než zážitek z jídla či vína samotného.
Vedle vína organizátoři ani tento rok neopomněli ani čaj, kávu a destiláty. K ochutnání budou například značky kávy Julius Meinl, Rioba a Alto Grande nesoucí označení Super Premium Coffee. Opět Vás čeká káva u oblíbeného stánku firmy De'Longhi. Ochutnáte i prémiovou řadu organických čajů Julius Meinl Big Bag Organic, kde jsou používány čaje z nejvěhlasnějších čajových zahrad Idalgashinna, Darjeeling Happy Valley a Jamguri. Velmi zdravý, ale i chutný a osvěžující šafránový čaj od firmy Pasargad jistě nezůstane bez povšimnutí u milovníků čajů. Ovocné destiláty a speciální rumy ochutnáte u stánku Dios Trading.

SFS Pohlreich1Ochutnávka doprovodného program

Doprovodný program bude provázet festival po celé tři dny a každý návštěvník bude mít příležitost užít si jej podle svého gusta. Návštěvníci se mohou těšit například na kuchařskou show Zdeňka Pohlreicha nebo držitele michelinské hvězdy Romana Pauluse a dalších profesionálů. Kdo má rád na talíři pořádný kus masa, neměl by si nechat ujít pokus o český rekord v přípravě největšího hovězího steaku. Zákoutí přípravy masa poodhalí škola vaření. Řízené degustace potěší jak kvalitními víny, tak přítomností odborníků z oboru. K vidění bude i molekulární kuchyně v podání Petra Koukolíčka, vystoupení studentů oboru gastronomie a další akce.

Předprodej vstupenek na festival, řízené degustace a školu vaření byl již na oficiálních stránkách festivalu ukončen. Na místě budou vstupenky k dostání za 1 450 Kč (na 10. května) a 450 Kč (na 11. a 12. května). Vstup na Špilberk Food Festival bude možný pouze s platnou vstupenkou. Součástí vstupenky je i základní balíček festivalových platidel na konzumaci tzv. Florénů. Florény budou jediná měna, za kterou si návštěvníci mohou zakoupit degustační menu, nápoje a ostatní delikatesy. Další festivalové peníze bude možné zakoupit kdykoli v průběhu akce na speciálně označených místech v areálu.

(red), foto: Špilberk Food Festival


Související články:

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

upoutavka-restaurace3-FIN

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN