Koncertem pozve Český rozhlas Brno k odběru krve

Brno, 6. září 2012 - Brněnský rozhlas letos již podruhé pozve hudebním koncertem k odběru krve budoucí i stávající dárce. Na úterý 11. září od 15 hodin je připraven na Moravském náměstí v Brně hudební program jako pozvánka na letošní třetí odběr krve v rámci akce Daruj krev s Českým rozhlasem Brno.

darce-krve-krystof-turek

Koncertní promoakci Daruj krev s Českým rozhlasem Brno a Jihomoravskou plynárenskou RWE zahájí písničkář MONTY se skupinou NEKAPELA. Jako dalšího účinkujícího pozve moderátorka Petra Polzerová na pódium pražskou pop-rockovou skupinu BEK OFIS. Koncert vyvrcholí vystoupením dnes již legendárního zpěváka LUBOŠE POSPÍŠILA se skupinou 5P.

Tváří a patronkou tradiční rozhlasové akce se stala pro Český rozhlas Brno vrcholová sportovkyně - skifařka MIROSLAVA KNAPKOVÁ, která pozdravila diváky již na červnovém koncertu. Ozdobena zlatou medailí z olympiády v Londýně přislíbila návštěvu koncertu i v úterý 11. září. Budeme velmi rádi, když Mirce k úspěchu poblahopřejeme a ona pozve přítomné k odběru krve.

Tradice bezplatného darování krve s Českým rozhlasem vznikla před dvaceti lety v Brně a rozšířila se do dalších regionálních stanic Českého rozhlasu i do centrály v Praze.

Darovat krev mohou zájemci další den, ve středu 12. září od půl sedmé do dvou hodin odpoledne v Transfuzním a tkáňovém oddělení Fakultní nemocnice v Brně-Bohunicích. Z důvodu rozšiřování registru zve brněnské oddělení na tento termín pouze prvodárce!
Ve Zlíně proběhnou odběry krve také 12. září v Hematologicko transfuzním oddělení Krajské nemocnice T. Bati od šesti do dvanácti hodin a jsou určeny všem dárcům.

(red), ilustrační foto: Kryštof Turek


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF