Vyhrajte lístky na australskou ohňostrojnou show přímo na ozvučenou tribunu!

Brno, 11. května 2012 – Přelom května a června bude letos již popatnácté patřit mezinárodní ohňostrojné přehlídce STAROBRNO-IGNIS BRUNENSIS. V soutěžní části se na hladině Brněnské přehrady představí renomovaní ohňostrůjci z České republiky, Španělska, Austrálie a Číny. Ojedinělá akce ve střední a východní Evropě přiláká každý rok desítky tisíc diváků a čtenáři portálu iBrno.cz mají exkluzivní možnost vyhrát dva lístky na představení australských Foti International Fireworks přímo na ozvučenou tribunu!

ohnostroje

Ohňostrojným show na vodě bude předcházet Prelude, které v parku na Kraví hoře 25. května středoevropskou přehlídku zahájí. Poté se ohňostroje přesunou do své soutěžní části na Brněnskou přehradu. Každá ze soutěžících společností předvede v úvodu svého představení povinnou dvouminutovou kompozici na závaznou hudbu. V letošním olympijském roce padla volba na The Olympic Spirit z tvorby Johna Williamse.

V Rakovecké zátoce bude jako každoročně vybudována komfortní tribuna s ozvučením a doplňkovými službami pro platící diváky a klienty cestovních kanceláří s kapacitou asi 600 míst. A právě na tuto tribunu a show australských ohňostrůjců (2. června) můžete vyhrát dva lístky. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku.

Přehlídkové ohňostroje začínají vždy ve 22.30 hodin a jejich hudební doprovod bude v přímém přenosu vysílat rádio Kiss Hády 88,3 FM. Hudba k ohňostrojům tak bude dostupná všem a na všech výhledových místech. Stačí použít mobilní přijímač.

Po soutěžní části uzavře ohňostrojné finále českých a rakouských ohňostrůjců nad hradem Špilberk 15. ročník této velkolepé středoevropské podívané. Soutěžní ohňostroje potrvají každý i s povinným úvodem na závaznou hudbu nejméně 21 minut. Prelude a finále jsou plánovány v délce vždy asi 15 minut.

Soutěž:

Kde před 15 lety přehlídka ohňostrojů začínala? 

  1. Na Kraví hoře
  2. V Denisových sadech
  3. Na Brněnské přehradě

Vylosovaný výherce získá dvě vstupenky na ozvučenou tribunu na představení australských ohňostrůjců, které se uskuteční v sobotu 2. června. Správné odpovědi na soutěžní otázku zasílejte do pondělí 28. května 2012 na adresu redakce nebo na e-mail Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Do předmětu zprávy prosím uveďte "ohňostroje". Výherci budou kontaktováni redakcí.

Program Starobrno – Ignis Brunensis

Prelude v parku na Kraví hoře pod Hvězádrnou a planetáriem / pátek 25.5. / 22:30 Theatrum Pyroboli (Česko)

Atraktivní zahajovací ozdoba v podání brněnských ohňostrůjců v centru města, v místech, kde přehlídka před 15 lety začínala, předznamenává soutěžní část ohňostrojných show s hudbou. Ohňostrojné prelude bude věnováno opatovi Gregoru Johannu Mendelovi ke 190. výročí od jeho narození v roce 1822.

Soutěžní představení na Brněnské přehradě

sobota 26.5. / 22:30 FLASH BARRANDOV SFX (Česko)

středa 30.5. / 22:30 PIROTECNIA RICARDO CABALLER (Španělsko)

sobota 2.6. / 22:30 FOTI INTERNATIONAL FIREWORKS (Austrálie)

středa 6.6. / 22:30 PANDA FIREWORKS (Čína)

Finále na hradu Špilberk / pátek 8.6. / 22:30 FLASH BARRANDOV SFX (Česko), PYROVISION (Rakousko)

(red), foto: archiv pořadatelů


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...