Netradiční informační kampaň: Batdog nabízí pomoc handicapovaným lidem

Brno, 4. května 2012 - Hořící byt, dým, spící vozíčkář… dramatická situace, že až mrazí. Naštěstí se na scéně objevuje BATDOG! Tento superhrdina má čtyři nohy, huňatou srst a přátelské oči. Brněnská nezisková organizace Liga vozíčkářů spustila v dubnu informační kampaň a veřejnou sbírku na podporu výcviku asistenčních psů. Tito pomocníci sice neumí létat ani zachraňovat lidi z hořících mrakodrapů, pro lidi se zdravotním postižením se však jejich pomoc rovná hrdinskému činu. Díky nim můžou žít samostatně a nezávisle.

batdog-reklamni-kampan

Pro psího asistenta není problém sundat ponožky, otevřít dveře, podat spadené klíče. Dokáže polohovat na posteli, podle výcviku pomůže při akutním záchvatu. V neposlední řadě to jsou skvělí společníci. „Psy trénujeme podle individuálních potřeb klienta. Není problém zařadit i terapeutický výcvik,“ doplnil trenér Ivan Benda.

Cílem Ligy vozíčkářů není jen psí asistenty vycvičit, ale i sehnat peníze na náročný trénink. „Na rozdíl od výcviku vodicích psů stát na pomocníky pro těžce tělesně postižené lidi nepřispívá. Nezbývá nám, než požádat o pomoc malé i velké sponzory,“ uvedl ředitel Ligy vozíčkářů Zdeněk Škaroupka. Dodal, že pořízení tohoto psa může stát až 200 tisíc korun.

Poselství o činnostech a potřebnosti asistenčních psů bude superhrdina Batdog šířit různými kanály. „Natočili jsme originální spot, který se objeví na televizních obrazovkách. Chystáme webové stránky, kasičky, akce, ukázky výcviku i informace o tom, jak se o psa starat,“ popisuje kampaň Benda.

Jak podpořit Batdoga? Stačí poslat dárcovskou SMS ve tvaru DMS PESASISTENT na telefonní číslo 87 777. Služba stojí 30 Kč, psí hrdinové od vás dostanou 27 Kč. Více informací naleznete na www.ligavozic.cz.

Autor: Aneta Šedá, šéfredaktorka časopisu Vozíčkář


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF