Cvičení zumby ve Spielberk Office Centre pomůže výzkumu rakoviny

Brno, 13. prosince 2011 - V sobotu 17. prosince 2011 od 16 do 19 hodin se Brno připojí k celosvětové charitativní kampani na podporu léčby rakoviny. V areálu Spielberk Office Centre v Holandské ulici č.3 se uskuteční akce „Zumbathon in Pink“ spojená s cvičením oblíbené Zumby. Výtěžek bude věnován Masarykovu onkologickému ústavu v Brně na léčbu rakoviny prsu. Organizátorem je jeden z nejlepších instruktorů Zumby v ČR Ing. Martin Valla, vedoucí a choreograf brněnského tanečního a fitness studia XDream Dancers ve spolupráci se společností CTP. Moderovat bude známý televizní a divadelní herec a moderátor Lukáš Hejlík.

 

strecink-zumba

Charitativní kampaň Zumbathon podporovaná Party In Pink vydělala v roce 2010 jenom v USA přes 550 000 dolarů, které byly využity na výzkum a zvýšení povědomí o rakovině prsu. Růžová barva je symbolem kampaně, proto by měl mít každý účastník Zumbathonu, tedy i toho brněnského, alespoň část oblečení právě růžovou.

„Vstupné na akci je dobrovolné, přesto věříme, že účastníci akce i diváci přispějí k tomu, aby konečná částka, kterou poskytneme Masarykovu onkologickému ústavu, byla co nejvyšší. Rakovina může postihnout každého z nás a i menší částka může významně pomoci v boji proti této nemoci,“ uvedla Milena Uhrová, manažerka areálu Spielberk Office Centre.

Masarykův onkologický ústav se léčbou nádorových onemocnění zabývá již od roku 1935. Všechna pracoviště ústavu sledují nejnovější trendy v léčbě nádorových onemocnění; disponují moderním přístrojovým vybavením a kvalifikovanými odborníky. Je jedním ze 13 komplexních onkologických center v ČR a je akreditovaným pracovištěm pro specializační vzdělávání zdravotníků. Jako jediné pracoviště v ČR je členem sdružení OECI (Organisation of European Cancer Insitutes). Nedávný průzkum společnosti Stem/Mark mezi pacienty, který si zadalo Ministerstvo zdravotnictví ČR, vyhodnotil toto zdravotnické zařízení jako nejlepší nemocnici v celé České republice.

Počátky XDream Dancers sahají do roku 2006, kdy byly pořádány a vedeny kurzy společenských tanců, street dance a salsy v Brně a okolí. V dalším roce se poptávka po vystoupeních ještě zvýšila, což vyvrcholilo založením taneční skupiny XDream Dancers Brno. Skupina tvoří tanečníci různých stylů - společenského tance, salsy, street dance, orientálních a břišních tanců a moderny. Od roku 2009 se XD specializuje na kurzy klasických tanců, netradičního latina (salsa, merengue, bachata ...) a tanečních stylů ležících mezi latinsko-americkým a street dance stylem (zumba). Bývalí členové skupiny nyní působí v dalších tanečních školách a klubech. XDream dnes zůstává stále aktivním studiem nabízejícím možnost relaxace (salsa, klasické taneční, taneční ukázky atd.) i aktivního odpočinku (zumba, pohybová průprava ...). Nabídka tanečního studia se stále rozšiřuje.

Zumba, spojení tance a fitness, vznikla v Kolumbii v 90. letech minulého století. Jejím zakladatelem je tanečník a choreograf Alberto „Beto“ Peréz, který vybudoval program kombinující mezinárodní hudbu s tancem s vidinou jediného cíle – aby bylo cvičení zábavnější. Zumba je slovo z kolumbijského slangu a znamená „rychle se hýbat a bavit se“. Původně byly v Zumbě znát především latinské rytmy jako je salsa, merengue, flamenco a samba, postupem času ji Peréz obohatil i o další hudební styly, například rock & roll, country, funk nebo indické rytmy. Hodiny Zumby zajišťují vyškolení instruktoři na více než 110 000 místech ve více než 125 zemích.

(red)


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...