Lidé mohou od včerejška vybírat vánoční strom pro náměstí Svobody

Brno, 20. říjen 2011 - Turistické informační centrum města Brna spustilo hlasování o vánoční strom na náměstí Svobody. Od úterý 19. října do neděle 13. listopadu 2011 mohou Brňané i mimobrněnští svým hlasem rozhodnout o tom, který vánoční strom ozdobí letošní Vánoce na hlavním brněnském náměstí. Hlasovat mohou zájemci na webových stránkách TIC Brno, kde jsou i fotografie soutěžících stromů.

vanocni_strom250

Do výběru pro letošní rok byly zařazeny tři stromy, dva smrky ztepilé a jedna jedle ojíněná, jejichž výška se pohybuje od 11 do 16 metrů. Všechny rostou v revíru Školního lesního podniku Masarykův les Křtiny, který se i v letošním roce stal oficiálním partnerem Brněnských Vánoc. Školní lesní podnik Masarykův les tímto zachovává dlouholetou tradici, v rámci které dodá pro letošní Brněnské Vánoce již 87. vánoční strom. Vítězný strom bude 14. listopadu pokácen a 16. listopadu postaven na náměstí Svobody.

Hlasování v loňském roce se zúčastnilo 2900 respondentů, vítězný strom získal 2281 hlasů. V roce 2009, kdy obyvatelé města svůj strom vybírali poprvé, hlasovalo asi 500 respondentů.

(red)


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF