Masarykův onkologicky ústav zve na přehlídku

Brno, 3. června 2011 - Masarykův onkologický ústav připravuje pro své pacienty, zaměstnance i širokou veřejnost řadu akcí, jejichž cílem je zpříjemnit nemocným jejich pobyt v nemocnici a seznámit širokou veřejnost s prostředím, kde se onkologická onemocnění léčí, aby ztratila obavy z této nemoci.

 

Moda

Jsme rádi, že nám vystoupení nabídli studenti Odborného učiliště ve Cvrčovicích na Břeclavsku. Jde o módní přehlídku, na které budou předvádět modely, které si sami  studenti z oboru šití oděvů  navrhli a vytvořili. Poprvé přišli do MOÚ zpříjemnit pobyt našim pacientům 29. května 2007 a od té doby přicházejí pravidelně, vždy na konci školního roku.

Módní přehlídka se letos uskuteční v MOÚ v úterý 7. června v 15.30 hodin v Galerii Žlutý kopec. Odborné učiliště bylo zřízeno v roce 1973 jako Zvláštní učňovská škola internátní pro dívky. Byla průkopníkem v oboru Dámská krejčová a navázala spolupráci s podniky Kras Brno a hlavně s Drutěvou Brno, která zajišťovala odborný výcvik šití výrobků. Postupně přibývaly další učební obory.

Dnes, po téměř 40ti letech trvání, je Odborné učiliště ve Cvrčovicích nejen významným centrem regionálního speciálního školství s bohatou tradicí, ale též cennou vzdělávací institucí. V současnosti je navštěvuje 117 žáků, rozdělených do 10 tříd. Škola zajišťuje výuku podle šesti vzdělávacích programů: šití oděvů, kuchařské práce, prodavačské práce, zahradnické práce, květinářské práce a aranžérské práce a cukrářské práce. Získané dovednosti mohou žáci prezentovat na výstavkách výrobků ve škole i na veřejnosti. Škola se každoročně a často s velkým úspěchem účastní celostátních módních přehlídek a celostátních soutěží odborných učilišť.

foto: ilustrační


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...