Hodiny na náměstí Svobody hodnotilo v anketě přes 1100 lidí

Brno, 10. února 2011 (MEDIAFAX) - Celkem 1109 lidí hodnotilo v anketě hodinový stroj na náměstí Svobody v Brně. Anketa se uskutečnila v rámci výstavy Sejdeme se pod hodinami, pořádané v Urban centru na Staré radnici, řekl ve čtvrtek mluvčí Magistrátu města Brna Pavel Žára.

namesti_svobody-hodiny-250

Během výstavy od 22. září do 30. listopadu loňského roku měli návštěvníci výstavy možnost vyjádřit názor na hodinový stroj na náměstí Svobody. "Respondenti z 90 procent vyplnili dotazník elektronicky na internetu, zbylých 10 procent odpovědí poskytli přímo návštěvníci Urban centra," uvedl Žára.

Nejstaršímu respondentovi bylo 85 a nejmladšímu 13 let. Skoro polovina dotazovaných měla ukončené vysokoškolské vzdělání.

"Velká skupina zhodnotila hodinový stroj pozitivně," řekl Žára s tím, že lidem se líbí originalita a výtvarná kvalita díla.

Hodinový stroj se dočkal také kritiky. Podle slov mluvčího lidem vadí velké finanční náklady na provoz v době krize, nelíbí se jim tvar, materiál, nehodnotí pozitivně celkový dojem z díla.


Lenka Horáková, ilustrační foto: Kryštof Turek


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...