Za požárem asijské tržnice v Olomoucké ulici stojí pravděpodobně nedbalost

Brno 17. ledna 2010 - Více než  tři dny hasiči zasahovali v areálu asijské tržnice v Olomoucké ulici v Brně.  V pondělí dopoledne likvidaci požáru ukončili. Na spáleništi v sobotu až do pozdních nočních hodin zasahovaly dvě jednotky hasičů. Střežily požářiště a během odstraňování zbytků vyhořelých objektů speciálními mechanismy dohašovaly lokální ohniska hoření. Dnes dopoledne po závěrečné kontrole areálu v 8.50 hodin hasiči ukončili zásah. Místo zásahu předali majiteli objektu a policistům.

Pozar2


K likvidaci ničivého požáru, který byl na tísňovou linku hasičům ohlášen ve čtvrtek 13. ledna v 19.54 hodin, bylo postupně nasazeno 12 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Krajské operační a informační středisko HZS JmK vyhlásilo třetí, nejvyšší stupeň požárního poplachu. Přes intenzívní zásah 13 vodními proudy se oheň rozšířil na šest skladovacích a prodejních hal a požár tyto objekty zasáhl v plném rozsahu. Požár hasiči dostali pod kontrolu ve čtvrtek krátce před 23. hodinou. Šíření ohně na sousední čtyři zděné haly se podařilo zabránit.

„Příčinu vzniku požáru šetří specialisté HZS JmK a Policie ČR. Mezi několika pracovními verzemi experti nevyloučili nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm a technickou závadu na elektroinstalaci,“ uvedl tiskový mluvčí hasičů Jaroslav Haid Dohašování požáru současně s odstraňováním zbytků zničených hal a uskladněného ohořelého zboží pokračovalo i v následujících dnech. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Škodu vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na nejméně 30 milionů korun.

foto: HZS Jihomoravského kraje


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF