Adventní Víno z blízka už tuto sobotu

Brno, 1. prosince 2022 – Adventní Víno z blízka opět spojí Brno s moravskými vinaři a jejich víny. Pozvání přijalo 12 vinařů, kteří reprezentují všechny čtyři moravské vinařské podoblasti. S sebou přivezou na 100 vín k degustaci.

Adventní Víno z blízka už tuto sobotu 600x400

Adventní Víno z blízka je ideální příležitostí kde ochutnat, vybrat a nakoupit skvostná moravská vína na sváteční stůl nebo jako dárek pod stromeček. Zimní festival přivede návštěvníky poprvé do atraktivních prostor Augustiniánského kláštera na Starém Brně. Zážitek může doplnit i návštěva Muzea J. Gregora Mendela nebo exkluzivní prohlídka „pokladů kláštera“ v pinakotéce a klášterní knihovně.

Dvanáct vinařů ze všech čtyř moravských vinařských podoblastí přiveze k ochutnání stovku vín. V kartonu na tři vína si každý může odnést třeba bílé k rybě, červené k masu a rosé k cukroví. Objednávku z mobilu s dovozem vybraných vín domů lze pak učinit na pár kliků. 

Stanoviště všech vinařství jsou v síních Augustiniánského kláštera. Degustace je dvojího typu – za žetony se vstupenkou Standard (250 Kč) a volná se vstupenkou Exclusive (750 Kč). Vstupenka Standard obsahuje 10 žetonů v ceně, další žetony je možné dokoupit na místě v libovolném množství. Počet žetonů za vzorek určují samotní vinaři, cena jednoho žetonu je 10 Kč. Vstupenka Exclusive za zvýšenou cenu obsahuje volnou degustaci bez žetonů. Degustační vzorek je ¼ dcl. 
V nabídce každého vinařství je minimálně jedno víno za 1 žeton a k prodeji také Adventní karton se 3 víny: bílé k rybě, červené k masu, rosé k sladkostem. Prodej láhví je možný na místě od stolu a objednávkou z mobilu v aplikace Víno z blízka s doručením domů.

 

Vinaři na Víno z blízka zima 2022

• Víno Perk
• Vinařství DomaineM
• Vinařství Januš
• Gravitační vinařství VILAVIN
• Vinařství Pavel Skrášek
• Vinařství Baraque
• Vinařství Maděřič
• Vinařství Šabata s.r.o.
• Rodinné vinařství Spěvák
• Vinařství Glosovi
• Vinařství Doležal
• VITIS Strážnice

Adventní Víno z blízka 2022 600x400

 

Prohlídky klášterních a muzejních expozic

Komentovaná prohlídka knihovny a baziliky

Ke vstupence na degustaci Víno z blízka v Brně lze zakoupit tuto doplňkovou vstupenku na komentovanou prohlídku expozice Barokní klášterní knihovny a baziliky Nanebevzetí Panny Marie v e-shopu nebo na místě (110 Kč). Vstup je pouze v den konání akce, tzn. 3. 12. od 13 do 17 hodin. Zahrnuje komentovanou prohlídku úchvatných prostor augustiniánské knihovny s dřevěným vyřezávaným mobiliářem z 18. století a jednoho s nejzdobnějších gotických kostelních chrámů v Brně, s hrobkou zakladatelky starobrněnského kláštera Elišky Rejčky. Délka prohlídky je 1 hodina, začátek prohlídek ve 13, 14, 15 a 16 hodin. Kapacita jedné prohlídky je 15 lidí. Při vstupu na akci je nutno čas zakoupené prohlídky včas rezervovat, kapacita na každý vstup je omezena!

Prohlídka Muzea starobrněnského opatství

Ke vstupence na degustaci Víno z blízka v Brně lze zakoupit doplňkovou vstupenku na prohlídku expozice Muzea starobrněnského opatství v e-shopu nebo na místě (100 Kč). Vstup je pouze v den konání akce, tzn. 3. 12. od 11 do 17 hodin. Zahrnuje volnou prohlídku galerie středověkého, raně novověkého, barokního i novějšího umění kaple cisterciaček s gotickou osmidílnou žebrovou klenbou. V kapli je vystavena klenotnice se vzácnými opatskými insigniemi, klenoty a bohatou sbírku liturgického nádobí a rouch. Doporučená doba prohlídky je 1 hodina, poslední vstup v 16:00.

Prohlídka Mendelova Muzea

Ke vstupence na degustaci Víno z blízka v Brně lze zakoupit tuto doplňkovou vstupenku na prohlídku expozice Mendelova muzea v e-shopu nebo na místě. Vstupenka je platná pouze v den konání akce, tzn. 3. 12. od 11 do 17 hodin. Zahrnuje volnou prohlídku expozice k 200. výročí narození J. G. Mendela. Expozice Gregor Johann Mendel – příběh skromného génia o životě, práci na principech dědičnosti i jeho zálibě v meteorologii a včelaření. Vše moderním zpracováním pomocí audiovizuálních skleněných příček. Doporučená doba prohlídky je 1 hodina, poslední vstup v 16:00.

"Mikuláš víno nenosí, ale poví vám, kde si vybrat a nakoupit na sváteční stůl i pod stromeček to nejlepší. Navštivte Adventní Víno z blízka."

 


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...