Festival otevřených sklepů na Hustopečsku již tento víkend

Brno, 3. listopadu 2021 – Podzimní Festival otevřených sklepů s podtitulem „svatý Martin na Hustopečsku“ proběhne již tento víkend. 33 vinařů přivítá ve svých sklepích návštěvníky z celé republiky. K ochutnání nabídnou 450 vín.

Festival otevře sklepy na Hustopečsku 600x400

Na návštěvníky bude o víkendu 6. a 7. listopadu čekat 33 otevřených sklepů v obcích Hustopeče, Rakvice, Zaječí a Přítluky. Zde proběhnou degustace vín z rukou vinařů, doprovodný kulturní program a ochutnávky krajových specialit. 

Festival otevřených sklepů představuje zpravidla dvakrát ročně vinaře a jejich vína přímo ve sklepech. Vždy ve čtyřech či pěti sousedních obcích otevře své vinné sklepy zhruba třicítka vinařů. Jde zpravidla o rodinná vinařství menší a střední velikosti, ale nezřídka se zapojují i ti největší hráči na trhu. Mezi obcemi je k dispozici autobusová kyvadlová doprava, mezi sklepy pak dobré jídlo a zábava. Festival nabízí celoživotní program příjemného poznávání a chutnání vín přímo z rukou vinařů všech vinařských podoblastí a ročníků.

Festival otevřených sklepů na Hustopečsku – vinaři

  1. Altenberk Vini a.s.
  2. Dominikovo víno
  3. Kamil Prokeš vinařství
  4. Malé vinařství Vajbar
  5. Průdek winery
  6. Rodinné vinařství Gréger
  7. Rodinné vinařství Minařík
  8. Rodinné vinařství Švach & dcery
  9. Švarc & Bílek – rodinné vinařství
  10. Vinařství AURORA
  11. Vinařství Foukal
  12. Vinařství Haman
  13. Vinařství Herůfek
  14. Vinařství Jurák & syn
  15. Vinařství Klobása
  16. Vinařství Košulič
  17. Vinařství LUSK
  18. Vinařství Nečas
  19. Vinařství Pavel Lukeš
  20. Vinařství Pavlica
  21. Vinařství Přítluky
  22. Vinařství Šabata s.r.o.
  23. Vinařství Sadílek s.r.o.
  24. Vinařství Starý vrch
  25. Vinařství Straka
  26. Vinařství Suchyňa
  27. Vinařství sv. Václav
  28. Vinařství Švásta & Kadlec
  29. Vinařství U Vrbů
  30. Vinařství Václavík Petr
  31. Vinařství Vajbar
  32. Vinný sklep U Otáhalů
  33. Víno Stehlík

Vstupenky a dárkové poukazy na Festival otevřených sklepů – sv. Martin na Hustopečsku (6. a 7. listopadu 2021) je možno koupit v e-shopu. Aktuální cena vstupenka je v předprodeji 1140 Kč nebo na místě 1190 Kč. V ceně dvoudenní vstupenky je degustace všech festivalových vzorků, vstup do všech sklepů, tištěný průvodce festivalem, degustační sklenička, stylová látková taška, možnost využití festivalové kyvadlové autobusové dopravy a vstup na vybrané akce doprovodného programu zdarma, např. na prohlídky sklepů či vystoupení cimbálových muzik. Sklepy se otevřou v sobotu 6. listopadu od 10 do 21 hodin, v neděli pak od 10 do 15 hodin, po oba dva dny s možností nákupu vín jak u vinařů, tak i ve festivalovém e-shopu otevrenesklepy.cz/vino.

Zdroj: OtevreneSklepy.cz


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...