LAHOFER majetkově vstoupil do Vinařství HANZEL

Dobšice/Chvalovice, 12. května 2014 - Majitelé dobšického Vinařství LAHOFER, jednoho z největších pěstitelů vinné révy v České republice, uzavřeli začátkem tohoto týdne dohodu o významné akvizici. Do skupiny firem LAHOFER se tak dostalo miroslavské Vinařství HANZEL. To od navýšení své výrobní kapacity v roce 2012 odebíralo od dobšického vinařství podstatnou část suroviny pro svou vlastní výrobu.

ruce podane

„Ke spojení s Vinařstvím LAHOFER, především z pohledu naší vinařské výroby, mě vedla nutnost spolupráce se silným partnerem, který má fungující prodejní kanály a samozřejmě kvalitní hrozny z vlastních vinic,“ sdělil Martin Hanzel, dosavadní stoprocentní majitel Vinařství Hanzel.

Kromě značky Vinařství HANZEL a samotného vinařství, které disponuje technologiemi o výrobní kapacitě zhruba sto dvacet tisíc lahví ročně, rozšířilo Vinařství LAHOFER své portfolio i o historickou budovu miroslavského vinařství, která byla nově zrekonstruovaná na hotel se stylovou vinárnou, restaurací a školícím centrem.

„Vinařství HANZEL bude i nadále vyrábět kvalitní přívlastková vína a to pod vlastní značkou. Věříme, že spojením značek LAHOFER a HANZEL posílíme naši pozici na trhu a našim zákazníkům rozšíříme nabídku především o méně známé odrůdy v menších šaržích, které sami neprodukujeme,“ sdělil ředitel Vinařství LAHOFER Petr Chaloupecký.

Obě strany se dohodly, že konkrétní výši kontraktu publikovat nebudou. „Nepředpokládáme omezování výroby ve Vinařství HANZEL nebo služeb spojených s vinařstvím a ubytováním. Naopak. Obě tyto aktivity chceme dále rozvíjet.“ dodal Chaloupecký.
Skupina LAHOFER měla v loňském roce obrat zhruba 80 milionů korun, Vinařství LAHOFER se v letošním roce chystá vyrobit okolo půl milionu lahví vína. LAHOFER ve svých spřízněných firmách – Vinařství LAHOFER, Vinice LAHOFER a Hotel LAHOFER - zaměstnává přes sto lidí.

Loňský obrat Vinařství Hanzel se pohyboval na úrovni 10 milionů korun při prodeji zhruba 50 tisíc lahví. Ve Vinařství Hanzel pracuje v tuto chvíli 11 zaměstnanců.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...