
Brno, 1. října 2015 - Rané odrůdy určené pro zpracování do podoby burčáku, na svatomartinská a jiná mladá vína jsou už dávno posbírané. Nyní začíná poněkud vážnější část vinobraní, kdy se spekuluje a vyčkává, plánuje, střeží a modlí. A i v tomto složitém období vinaři najdou čas uvést na trh nová vína.
-
Neodkládejte operaci šedého zákalu: základní zákrok hradí zdravotní pojišťovna
Brno, 10. června 2025 - Šedý zákal patří k nejčastějším onemocněním postihujícím seniory. Postupné zakalení oční čočky přitom může vést až k úplné slepotě. Dávno přitom neplatí, že by se šedý zákal měl „nechat uzrát“. Řešením je bezbolestný a šetrný ambulantní zákrok na Oční klinice NeoVize v Brně, jehož základní výkon hradí všechny zdravotní pojišťovny.

Brno, 1. října 2015 - Milovníci šampaňského a nevšedních gastronomických zážitků si už jistě do svých diářů poznamenali termín 4.–7. listopadu, který bude zasvěcen velkolepé přehlídce šampaňského Grand Jour de Champagne 2015.

Brno, 24. září 2015 - Když se řekne burčák, většině lidí se vybaví světle žlutý kalný nápoj se svěží chutí a menším obsahem alkoholu. Mnoho konzumentů si oblíbilo i červenou variantu tohoto vinného meziproduktu, aniž by o něm vědělo, že se liší nejenom v barvě.
Brno, 17. září 2015 - Až do neděle 20. září bude náměstí Svobody v Brně místem pro degustaci vína za doprovodu hudebního a divadelního programu. Svou nabídku vín představuje 22 vinařství a tržiště doplní řemeslné produkty a občerstvení do celkového počtu 43 prodejních stánků.
Brno, 16. září 2015 - Třetí zářijovou sobotu proběhne další cykloakce ze seriálu Krajem vína 2015. Pro cyklisty a pěší výletníky je tentokrát připraveno putování po vinařských stezkách na Znojemsku. Registrace bude probíhat v sobotu 19. září v Louckém klášteře ve Znojmě, kde bude i cíl výletu.

Brno, 1. září 2015 – Je zvláštní, kolik soutěží vín u nás vzniká. Každá se snaží najít si ten svůj kousek území, na kterém vynikne. Spousta jich pak velmi rychle končí. TOP 77 vín v České republice je jednou z těch úspěšných. O přízeň vinařů a milovníků vína zdatně bojuje již 17. rokem.

Brno, 1. září 2015 - Moravští vinaři se již dávno nebojí experimentovat, a tak se vedle ledových a slámových vín objevují stále více klarety, jemně barikovaná vína či vína vyrobená technologií sur-lie. Není divu, vždyť tyto technologie patří do vyspělého vinařského světa a i naši vinaři dokazují, že si s nimi umějí poradit.
Strana 82 z 128