Brno i letos podpoří sportovní akce pro mládež, novinkou je Léto na Prýglu

Brno, 2. března 2022 - Brněnští radní souhlasili s pořádáním akcí společnosti STAREZ-SPORT v roce 2022. Konání těchto akcí bude ještě muset podpořit Zastupitelstvo města Brna. Jedná se o tradiční projekty, například Sportovci do škol či Den náborů, a nový projekt Léto na Prýglu.

dite sport starez

„Brno se dlouhodobě snaží dosáhnout toho, aby měla místní mládež dostatek možností ke sportování. Proto podporujeme řadu akcí pro děti, například Dny sportovišť města Brna či Den náborů. Novinkou je pak Léto na Prýglu, které zahájí letní prázdniny, a já věřím, že z něj vznikne další pěkná brněnská tradice,“ uvedl radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.

Léto na Prýglu bude prvním ročníkem akce, která se uskuteční v okolí Brněnské přehrady. Termín konání je naplánován od 30. června do 2. července 2022, tedy v období začátku letních prázdnin. Akce je zaměřená na širokou veřejnost. Jejím cílem je podpořit zdravý pohyb dětí, mládeže a ostatních věkových skupin, ale také upozornit na některá rizika při sportu a prázdninových aktivitách a rovněž představit sportoviště města Brna a jejich aktivity veřejnosti. Akce nabídne široké sportovní vyžití na souši i ve vodě včetně doprovodného programu, např. koncertů a různých vystoupení. Léto na Prýglu bude zapojeno do festivalu IGNIS BRUNENSIS. Vstup bude pro všechny návštěvníky zdarma.

Zdroj: Tiskové středisko MMB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...