Židenické Dračice vyšly z dvojzápasu bodově naprázdno

Brno, 1. října 2021 – Židenické florbalistky odehrály dva zápasy v krátkém sledu. V neděli podlehly mistrovským Vítkovicím a sváteční den 28. září jim pokazily hráčky FbŠ Bohemians. Z prvního letošního dvojzápasu si tedy Židenice bohužel nepřipsaly ani jeden bod.

zidenice florbalistky hra

K1 Florbal Židenice - 1. SC TEMPISH Vítkovice 3:14 (0:2, 1:5, 2:7)

Během slunečné neděle stál před židenickými děvčaty nelehký úkol - ubránit mistrovský tým ze severu Moravy. Vítkovice mají v kádru několik reprezentačních hráček, které trápí všechny obrany v soutěži. Hned od začátku utkání Rytířky uzamkly domácí na jejich polovině. Ale paradoxně to byly Dračice, kdo jako první vyslal střelu na bránu. Ta bohužel neměla gólové parametry a Příleská mohla zůstat v klidu. Skóre otevřela na začátku čtvrté minuty hostující Kubečková střelou ze střední vzdálenosti. Po úvodní brance se Dračicím dařilo dlouhou dobu zastavovat útoky a Rytířky si lámaly zuby na debutující Kratochvílové. Ta kapitulovala znovu až v čase 16:01, když si na střed najela Dobešová a vypálila nechytatelnou střelu, která gólově uzavřela první třetinu.

Hned v úvodu druhé třetiny Vítkovice zdvojnásobily vedení po střelách Huskové a Novotné. Pak ale přišel světlý moment Židenic, které úspěšně vyřešily rychlý protiútok. Střelu Bílé ještě Příleská dokázala zastavit, ale na následnou dorážku Nečasové už dosáhnout nemohla. Bohužel se jednalo o ojedinělý moment a Rytířky začaly ukazovat, proč vyhrály poslední tři ligové tituly. Do konce třetiny vsítily Vítkovice další tři branky a zápas byl rozhodnut už po dvou třetinách. Mezi střelkyně se zapsaly Husková, Horečková a Hyršová.

Pokud se našlo pár optimistů, kteří doufali, že se Židenice pokusí zvrátit osud zápasu v poslední třetině, tak Rytířky uhasily i jejich naděje hned v úvodu. Kratochvílová musela lovit míček čtyřikrát za čtyři minuty. Na svůj první zápas v Extralize žen tak mít smíšené vzpomínky. Góly v úvodu třetiny si připsaly Buczek, Horečková, Hanzlíková a Hyršová. V 48. minutě si neporozuměly Hanzlíková se Staňkovou, nedaly si přednost, čehož využila Eva Nečasová, která nad ničím nepřemýšlela a překonala Příleskou podruhé v zápase. V posledních 10 minutách padly ještě další čtyři branky. Jednu z nich zaznamenala židenická Barbora Marková, pro kterou se jednalo o první extraligovou trefu v kariéře. Další tři branky bohužel opět mířily do branky Dračic, konečné skóre určily Husková, Buczek a Novotná.

Závěrečné skóre 3:14 vypadá hrozivě. Nicméně je třeba si uvědomit, že část brněnského kádru se jedná o premiérovou sezónu v nejvyšší soutěži.

florbalistky zidenice highfive

K1 Florbal Židenice - FbŠ Bohemians 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Náročný program posledních dní zakončily Dračice na Den české státnosti. Na regeneraci po nedělním zápase měly pouhý jeden den, a tak bylo potřeba mobilizovat všechny zbytky energie. Výhoda domácího prostředí byla tentokrát podpořena vysokou návštěvností. Na sportovní halu Vodova dorazilo 212 fanoušků, kteří vytvořili parádní kulisu. Ještě před utkáním proběhlo slavnostní rozloučení s klubovými ikonami Andreou Dernerovou a Kamilou Pravcovou, které po loňské sezoně ukončily extraligovou kariéru. Domácí hala, fanoušci v zádech, to vše naznačovalo skvělé předpoklady k poražení pražského soupeře FbŠ Bohemians. Nicméně první třetina musela být pro fanoušky zklamáním. Oba týmy předváděly utrápený výkon a jen těžko se dostávaly do gólových pozic. První úspěšnou střelkyní se stala až ve 14. minutě Eva Nečasová, která si zatím připsala bod v každém zápase a vévodí týmovým statistikám. Bohužel vedení Dračicím dlouho nevydrželo. Hráčky v zeleno-bílých dresech potrestaly vyloučení Janečkové, když perfektní spolupráci zakončila Vaníčková. Po první třetině tak ani jeden z týmů nebyl vítězství blíže.

Ve druhé třetině oba celky pokračovaly v unaveném výkonu. I přes tento fakt fanoušci vytvářeli stále perfektní atmosféru. Domácí hráčky ale volání po gólu nevyslyšely. Naopak soupeř se dostal do vedení těsně před polovinou zápasu. Kosová ze středu hřiště vypálila ideálně mířenou střelu pod ruku Aleny Večeřové. Od této chvíle převzaly hráčky Bohemians herní iniciativu a byly lepší, což potvrdila dalším gólem v 35. minutě Minářová.

Kombinace Dračicím v tomto zápase vůbec nevycházely. Možná se projevovala fyzická únava mladého týmu. Nedařila se ani souhra sester Jahodových, která zdobila hru Židenic v posledních zápasech. Většina útočných výpadů končila už na polovině hřiště nebo v rozích za brankou. Asi největší šanci na snížení v zápase měla ve třetí třetině Natálie Janečková. Ta bohužel nedokázala využít přihrávky Petry Bílé na střed hřiště. Zmar Dračic podtrhla ještě v posledních minutách hostující Strnadová, která určila konečné skóre 1:4. Další kaňkou na utkání je kromě prohry zranění kapitánky Jitky Drápalové, která po tvrdém zákroku nedohrála a zařadila se na početnou listinu zraněných.

V dalším kole zamíří židenické florbalistky do Olomouce. Olomoucký tým nastřádal v prvních čtyřech kolech 7 bodů a nachází se na 7. místě v tabulce. Dračice se musí oklepat z nepovedeného dvojzápasu a pokusit se vylepšit postavení v tabulce.

Autor: Ondřej Vývoda


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...