Kometa oslavila 60. výročí v dobových dresech ZKL

Brno, 30. listopadu 2013 – Pod hlavičkou strojírenského koncernu ZKL odehrál hokejový tým Komety Brno několik úspěšných sezón. U příležitosti 60. výročí sportovního klubu se obě brněnské stálice znovu spojily. V dobových dresech nastoupili hráči ve druhé třetině utkání 25. kola Tipsport extraligy proti Rytířům Kladno. A přestože historický úspěch přípravného utkání z 18. listopadu 1953, kdy Středočechy porazili 18:0, nezopakovali, z ledové plochy odcházeli jako hrdinové za potlesku 7 200 skandujících fanoušků. Výsledek 4:0 byl důstojným vyvrcholením oslav.

kometa

Šedesátiletá historie není jediným atributem, který mají ZKL s HC Kometa Brno společný. Obě brněnské legendy se dlouhodobě angažují ve filantropických projektech, a proto se u příležitosti kulatého jubilea, které v letošní sezoně „Komeťáci" slaví, rozhodly obnovit spolupráci. „HC Kometa přišla s úctyhodným nápadem, vydražit dresy s logem ZKL a výdělek z dražby poskytnout na podporu lůžkového oddělení do Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně. Nad takovou výzvou není třeba dlouze přemýšlet. V následujícím roce bychom se s Kometou rádi domluvili na podobném charitativním projektu," říká výkonný ředitel ZKL Bearings CZ Michal Zafirelis. Ten pátečnímu zápasu ve vyprodané Kajot Areně nejen přihlížel, ale také předával cenu nejlepšímu hráči utkání.

„Kometě bych samozřejmě přál vyhrát titul. A do další šedesátky minimálně stejně tak úspěšné období jako měla v letech 1953 – 1973," dodal Zafirelis, který zavzpomínal i na svá dětská léta, kdy v zimě trávil většinu volného času na kluzišti s ostatními kluky ze sídliště. „Každý v té době chtěl být Karlem Langem, takže o brankáře na kluzišti nouze rozhodně nebyla," usmíval se výkonný ředitel ZKL Bearings CZ, který při neformálních rozhovorech se zákazníky nezřídka odpovídá na dotazy týkající se tuzemského národního sportu.

Společnost ZKL je největší výrobce velkorozměrových soudečkových, speciálních a dělených ložisek ve střední Evropě.

foto: ZKL


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...