Draci porazili Eagles 3:1 stali se mistry baseballové ligy

Brno, 28. srpna 2012 – Draci Brno se o víkendu stali mistry baseballové ligy. Ve finále porazili díky dvěma vyhraným utkáním na půdě soupeře Eagles Praha 3:1. Po ročním výpadku tak opět vystoupali na vrchol extraligy a je to pro ně už sedmnáctý titul v historii. O úspěchu informoval manažer brněnských Draků Arnošt Nesňal.

draci

Po prvním víkendu byl stav série nerozhodný 1:1 a se jelo do Prahy. Draci odjížděli z Brna s tím, že se chtějí vracet jako mistři republiky. Vzhledem ke stavu obou nadhazovačských rotací bylo pro Draky nesmírně důležité vyhrát alespoň jeden sobotní zápas. V něm se na nadhazovacích kopcích střetli Matthew Blackmore a Matěj Hušek.

Eagles po první směně vedli 1-0. Draci ale pouze čekali na příležitost a ta se jim naskytla ve čtvrté směně, ve které skórovali čtyřikrát. Začala veliká tahanice, ve které byli stále o krok vepředu brněnští Draci. V sedmé směně zaznamenali drtivý tlak a zápas skončil rozdílem po sedmé směně a výsledkem 18:6.

Stav 2-1 dodával brněnským Drakům klid, Eagles naopak věděli, že jsou jediný krok od vyřazení a podle toho také musejí hrát. Bradley Merritt, který porazil Draky ve druhém zápase finálové série se postavil na kopec a proti němu Petr Minařík. Tedy souboj dvou nadhazovačů z druhého zápasu finále, ve kterém byli Eagles úspěšnější. Diváci, kteří vytvářeli výbornou atmosféru měli šanci sledovat vyrovnaný baseball plný krásných zákroků. Po pěti směnách byl stav stále 0-0, stejní nadhazovači na kopcích a bojovalo se dál. V šesté směně si nejlepší pálkař Draků počkal na chybu Merritta a nadhoz poslal daleko za plot v pravém poli. 1-0.

Od té chvíle začal pro Draky ten nejtěžší boj, s každým přibývajícím outem bylo utkání těžší a těžší. Petr Minařík odházel sedm směn a nahradil ho Tom Brice. Eagles dostávali běžce na mety, ale brněnská obrana vždy hasila situaci. Jedním z nejhezčích zákroků byl skok Jakuba Hajtmara po míči. V deváté směně přišel při dvou outech odpal do pravého pole a Arnošt Dubový jej bezpečně chytil do své rukavice, čímž zajistil Drakům titul.

Brněnští Draci převzali medaile od předsedy České baseballové asociace Petra Ditricha, přijali gratulace od Eagles a začali mohutně slavit se svými fanoušky, kterých v Praze bylo víc než pět desítek. Na vlně euforie Draci odjeli z hlavního města i s cennou trofejí, která bude mít své čestné místo na městském baseballovém stadionu v Brně.

Konečné pořadí play-off:

1. Draci Brno

2. Eagles Praha

3. Technika Brno

4. Kotlářka Praha

5. Hroši Brno

6. Arrows Praha

7. Skokani Olomouc

8. Olympia Blansko

foto: Draci Brno, archiv klubu


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...