Fotbalovou Zbrojovku bude trénovat dosavadní šéftrenér mládeže Róbert Kafka

Brno, 10. října 2011 (MEDIAFAX) - Dosavadní šéftrenér mládeže Róbert Kafka převzal fotbalisty Zbrojovky Brno po odvolaném René Wagnerovi, který doplatil na mizerné výsledky týmu ve druhé lize. V pondělí o tom informoval tiskový mluvčí klubu Antonín Zabloudil. Po neuspokojivých výkonech i výsledcích dostal kouč Wagner před sobotním zápasem 10. kola ultimátum. Jedině vítězství ve Znojmě jej mohlo udržet na lavičce brněnského celku, který působil ještě v minulé sezoně v první lize. Jenže klíčový duel jeho svěřenci nezvládli, prohráli 0:3 a se ziskem pouhých sedmi bodů jim patří předposlední příčka. Přitom před sezonou vytyčil klub jako jednoznačný cíl postup do Gambrinus ligy.

1FC_Brno_Zbrojovka_trener_Kafka250

Pro vedení Zbrojovky Wagnera odvolalo a pondělní trénink už vedl Kafka, jenž za Brno hrával a od 1. července působí v klubu jako šéftrenér mládež. "Vedením prvního mužstva jsme pověřili Róberta Kafku, který má k dispozici dosavadní realizační tým. Záležitost nového trenéra není otázkou hodin, ale dlouhých jednání. Proto jsme sáhli do vlastních řad. Dosavadní kouč René Wagner projevil zájem pokračovat dál v klubu na jiné pozici. O jeho budoucnosti budeme jednat," uvedl sportovní ředitel Richard Dostálek pro oficiální internetové stránky jihomoravského klubu.

Kafkovými asistenty zůstávají Marek Zúbek a Josef Hron. Nový hlavní kouč bude nadále působit i ve funkci šéftrenéra mládeže, ovšem výraznou část jeho povinností převezmou sportovní ředitel Richard Dostálek a sekretář mládeže Zdeněk Šmýd. V roli kouče mladšího dorostu U-17 nahradí Kafku jeho dosavadní asistent Radek Mlaskač.

Devětačtyřicetiletý Kafka jako hráč sám zažil v 80. letech brněnské trápení ve druhé lize a před sezonou věřil, že k nečemu podobnému nedojde. Jenže momentální situace je pro Zbrojovku kritická. "Nebude to jednoduché, ale musíme se vrátit co nejdříve. Fanoušci nesou sestup velmi těžce a v poslední době jich chodilo čím dál míň. To se ovšem odvíjí především od předváděné hry. Mým tajným přáním je, aby se Zbrojovka vrátila tam, kde ji všichni v Brně chceme mít - tedy na ty nejvyšší příčky. A také aby byly opět plné tribuny," uvedl v létě Kafka.

Rodák z Bratislavy a bývalý výborný záložník hrával během své aktivní fotbalové kariéry za Slovan Bratislava, Zbrojovku Brno, RH Cheb, FC Bourges, Drnovice a Karvinou. V nejvyšší soutěži si připsal 236 startů, v nichž zaznamenal 49 branek.

Petr Říha; foto: Róbert Kafka, zdroj: fczbrno.cz

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...