Budoucnost Zbrojovky po sestupu z ligy bude řešit představenstvo v příštím týdnu

Brno, 25. května 2011 (MEDIAFAX) - Fotbalisté Zbrojovky Brno po 19 letech opustí českou nejvyšší soutěž, o budoucnosti a jasné strategii klubu bude představenstvo jednat v příštím týdnu. Podle prvních ohlasů by měl být prioritou okamžitý návrat do Gambrinus ligy.

Fotbal3

 

Zbrojovka v sobotu prohrála klíčový duel v Příbrami, která se vítězstvím 1:0 postarala o pád tradičního prvoligového účastníka o patro níž. Zástupci Brna i samotní hráči se nyní vzpamatovávají ze sestupu, přesto a vedení klubu začalo se připravovat podklady pro fungování v příštích týdnech a měsících.

Trenér René Wagner se sportovním úsekem procházejí hráčské smlouvy a vedou rozhovory s fotbalisty a poté by měli mít jasno o složení kádru pro příští sezonu. "Stěžejní v tomto smyslu bude zasedání představenstva a akcionářů klubu, které proběhne příští týden. Na programu je nejen zhodnocení sezony, která skončila jednoznačným neúspěchem, ale také rozhodnutí o kostře budoucího týmu a o tom, zda a jak se změní fungování klubu jako celku, a to včetně personálních otázek. Velký prostor bude věnován ekonomické situaci, kterou sestup z nejvyšší domácí fotbalové soutěže také významně ovlivní," uvedl brněnský klub na svých oficiálních internetových stránkách.

Konkrétní strategie Zbrojovky bude známa až po zasedání představenstva, ovšem je zřejmé, že jednoznačným cílem bude okamžitý postup do první ligy. "S Rendou Wagnerem jsme se už dohodli, že uděláme všechno pro to, abychom se za rok vrátili. Nebudeme jedinými adepty, proto před námi a především trenéry stojí nesmírně těžký úkol, aby připravili mančaft, který zvládne postoupit," poznamenal Karel Jarůšek, předseda představenstva FC Zbrojovka Brno.

Petr Říha

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...