Gambrinus liga, 29. kolo: Příbram - Brno 1:0, Brno je druhým sestupujícím

Příbram, 21. května 2011 (MEDIAFAX) - Fotbalisté 1. FK Příbram porazili v sobotním duelu 29. kola Gambrinus ligy, který byl pro soupeře existenční, na domácím hřišti u Litavky tým Zbrojovky Brno 1:0. Autorem vítězné branky byl v 53. minutě Tomáš Wágner, výhra znamená pro Příbram jistou záchranu, Zbrojovka má zpečetěný sestup.

fotbal-gol01

Oběma mužstvům šlo v utkání o prvoligovou existenci a bylo jasné, že pokud Příbram zvítězí, tak bude hrát I. ligu i v ročníku 2011/12, zatímco Brno po 19 letech nejvyšší soutěž opustí. Duel sledoval z balkonu i prezident Příbrami Jaroslav Starka, který se zotavuje po dlouhé nemoci a letos byl poprvé na fotbale.

Jeho tým mu však v prvním poločase příliš radosti neudělal. Zbrojovka byla herně lepší, častěji útočila a dostala se do několika velmi dobrých příležitostí. Domácí se dostávali do šancí sice jen ze standardních situací, ale byly také velmi nebezpečné. V 8. minutě mohl skórovat Rabušic, ale jeho střelu zvedl nad branku jeho spoluhráč Migliorini. Ve 30. minutě byl Rabušic před domácím gólmanem Hruškou po kombinační akci sám, ale napálil balón do tyče. Hruška chytil několik střel. Domácí měl dvě velké možností. V 18. miínutě pálil po rozehraném trestnému kopu Divíšek, ale gólman hostí Bureš ránu pod břevno vytáhl. Ve 41. minutě hlavičkoval po centru Klesy Wágner, jenže hlavičkou zblízka trefil brankáře.

Po přestávce se Příbram velmi zlepšila a nepouštěla brněnský tým do hry. Domácí po získání míče okamžitě vyráželi do útoku a především Klesa a Wágner byli velice nebezpeční. Z tlaku měli Příbramští už ve 47. minutě šanci, kterou pokazil Koukal a v 53. minutě skóroval Wágner. Klesa zprava obešel všechno, co mu stálo v cestě, kličkou se zbavil Husára a Wágner dal branku hlavou. Podobných akcí předvedl Klesa ještě několik, ale žádnou se nepodařilo efektivně zakončit. V 74. minutě to však zkusil zleva Pleško a Koukal volejem trefil brankáře. V 81. minutě mohl zvýšit na 2:0 Klesa, ale Bureš výjimečným zákrokem tečoval míč vedle tyče

Domácí celek s příbývajícími minutami stále více ovládal zápas, zatímco Brno pomalu přestávalo hrát. V závěru se hosté ještě zmobilizovali, v šanci se ocitl Pernica, v 88. mohl vyrovnat Valenta, ale Hruška ho skvěle vychytal. Příbram si pak už výhru a záchranu pohlídala.

Gambrinus liga, 29. kolo:

1. FK Příbram - FC Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)
Branka: 53. Wágner. Rozhodčí: L. Kovařík - Zlámal, Lhoták. ŽK: Wágner, Huňa, Nohýnek (všichni Příbram). Diváci:

Sestavy:
1. FK Příbram: Hruška - M. Plašil, J. Štochl, Nohýnek, Divíšek - Klesa,Tarczal, Koukal (90. Papšys), P. Pilík (65. Videgla), Pleško - Wágner (79. Huňa). Trenér: František Kopač.
FC Zbrojovka Brno: Bureš - Pašek, Pernica, Migliorini, Husár - Rabušic, Borek (78. Simerský), Rýdel, Kalabiška - Šamánek (59. R. Valenta), T. Došek. Trenér: René Wagner.

Pavel Skramlík

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...