Licence na další sezonu fotbalové Gambrinus ligy je pro Brno ohrožení

Praha, 28. dubna 2011 (MEDIAFAX) - Licenční manažer Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS) Stanislav Rýznar ve čtvrtek navrhl neudělit profesionální licenci klubům SK Slavia Praha, FC Zbrojovka Brno a FK Ústí nad Labem. ČMFS to uvedl v tiskové zprávě.

Fotbal3_thumb

Licenční komise na svém čtvrtečním podvečerním zasedání návrhy posoudí, a poté rozhodne o dalším postupu.

Všechny týmy první a druhé ligy musejí získat profesionální licenci, jinak můžou hrát až třetí nevyšší soutěž - tedy ČFL nebo MSFL. Definitivně rozhodnuto musí být do 30. května.

Slavii Praha trápí obrovské dluhy vůči jejímu bývalému majiteli, britské firmě ENIC, která od "sešívaných" žádá 112 milionů korun. Dalších více než deset milionů dluží svým současným i bývalým hráčům a zaměstnancům. Licenční komisi se navíc nelíbí ani to, že není znám majitel vršovického klubu.

Ústí nad Labem zase nemá odpovídající zázemí pro I. nebo II. ligu. Dosud hraje na stadionu v nedalekých Teplicích, ale pro příští ročník už zřejmě nedostane výjimku a také jemu hrozí pád do třetí nejvyšší soutěže.

Jiří Štádler

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...