Bek Zbrojovky Brno: Konečně jsme někoho přehráli, ale nebylo nám přáno

Brno, 3. dubna 2011 (MEDIAFAX) - Fotbalisté Zbrojovky Brno měli pro nedělní duel 22. ligového kola s Teplicemi jediný cíl, jímž byl zisk tří bodů, což se jim ale nepovedlo. Svěřenci trenéra Karla Večeři inkasovali v 85. minutě z hlavy Antonína Rosy a po prohře 0:1 zůstali předposlední.

fotbal-hrac_Zbrojovky_odchazi250

Brněnští hráči mohli ještě v nastaveném čase alespoň vyrovnat, jenže jejich nejaktivnější hráč Josef Hamouz přestřelil Slavíkovu bránu. "Mrzí mě to, chtěl jsem nohu sklopit, ale blbě jsem balon trefil," řekl brněnský zadák, jenž výrazně podporoval ofenzivu a nečekaně často se dostával i do zakončení. "Když potřebujeme vyhrát, tak beci musejí útočit. Sice jsem se snažil, ale ani jednou mi střela nevyšla, takže je to špatné," podotkl Hamouz.

Zkušený bek hrající na jaře na levé straně čtyřčlenné zálohy i po obdrženém brance věřil alespoň v zisk bodu. "Říkal jsem si, že je to na nic, ale že ještě můžeme uspět. A taky jsme šance měli. Konečně jsme někoho přehráli šancemi i hrou, ale nepovedlo se nám vyhrát. Asi nám nebylo přáno," smutnil zklamaný Hamouz. "Když ale budeme pokračovat v tom, jak hrajeme, tak body uděláme jinde," dodal.

Pro Sevečechy se stal hrdinou bek Rosa, který se prosadil pět minut před koncem ve vzduchu a jako jediný skóroval. Na jeho hlavičku nemohl gólman Krbeček dosáhnout. "Věřili jsme, že ze standardky bychom mohli Brno překvapit. Už chvíli předtím mohl skórovat Libor Došek a nakonec to vyšlo," usmíval se Rosa. "V poločase jsme si říkali, že je to zápas o jedné chybě. Měli jsme pak pasáž, kdy nás Brno zatlačilo, ale nakonec jsme byli šťastnější," doplnil obránce.

Teplicím patří po 22 kolech se ziskem 35 bodů šestá pozice, na třetí místo znamenající účast v evropském poháru ztrácejí osm bodů. Podle Rosy se tým trenéra Jiřího Plíška ještě pokusí zdramatizovat bitvu o postup do Evropské ligy. "Hodně se o nás mluvilo, že sezonu už je dohráváme, ale pořád jsme na dostřel. Ještě půjde o dost," tvrdil Rosa.

Petr Říha

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...