Soupeřem Zbrojovky bude v páteční přípravě nakonec Dynamo Brjansk

Brno, 24. března 2011 (MEDIAFAX) - Ruský druholigový celek Dynamo Brjansk nakonec bude v pátek soupeřem fotbalistů Zbrojovky Brno, která vyplní reprezentační přestávku přípravným zápasem. Svěřenci trenéra Karla Večeři se představí v maďarské Šoproni od 15 hodin.

fotbal-balon-rozhodci250

Brněnští fotbalisté měli původně hrát v pátek doma proti slovenskému týmu Duslo Šala, ale muselo dojít ke změně. "Ze Šaly se ozvali, že mají hodně zraněných a nemocných hráčů, takže nepřijedou. Zároveň nám však dali tip na Brjansk, který je momentálně na soustředění v Maďarsku, takže jsme se dohodli na utkání s kvalitním soupeřem," vysvětlil kouč Večeřa pro klubový web. Dynamo Brjansk skončilo v loňském ročníku druhé ruské ligy na 14. místě z dvaceti týmů.

Zbrojovka by měla mít v pátek k dispozici všechny hráče. "Utkání využijeme především k tomu, aby kluci v ligové pauze nevypadli ze zápasového rytmu. Momentálně není nikdo zraněný. Ti, co nenastoupí v Šoproni, by měli posílit juniorku v sobotním utkání s Opavou," prozradil Večeřa.

Jeho celek na jaře usiluje o záchranu, po 21. odehraných kolech má na kontě 19 bodů a patří mu předposlední příčka se ztrátou jednoho bodu na čtrnácté České Budějovice. Po reprezentační přestávce nastoupí Večeřův tým doma v neděli 3. dubna proti Teplicím.

Petr Říha

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...