Fotbalistům Zbrojovky Brno hrozí kontumace

Brno, 10. března 2011 (MEDIAFAX) - Pokud se prokáže, že bosenský bek Matijas Pejič nastoupil bez platného registračního průkazu, mohli by fotbalisté Zbrojovky Brno přijít o bod získaný v prvním jarním ligovém kole na hřišti pražské Slavie. Brněnský klub ovšem jakékoliv pochybení ve čtvrtek odmítl.

1FC_Brno-Zbrojovka-travnik250

"Tuto novou kauzu považujeme za nafouknutou bublinu a jsme přesvědčeni, že na Slavii bylo všechno v naprostém pořádku," uvedl tiskový mluvčí Zbrojovky Boris Keka.

Podle něj prošel Pejičův registrační průkaz před duelem se Slavií několikanásobnou kontrolou rozhodčích i zástupců Českomoravského fotbalového svazu, kteří neshledali žádné důvody k tomu, aby brněnskému zadákovi nepovolili být na soupisce hostujícího celku. Pejič nakonec zasáhl do utkání v 90. minutě, kdy za nerozhodného stavu střídal Zdeňka Folprechta.

Do nedělního duelu v Mladé Boleslavi, kde Brno utrpělo debakl 0:5, už ovšem zasáhnout nemohl, protože jeho hráčský průkaz neměl potřebné náležitosti. "Ano, to je pravda," potvrdil Keka. "Omylem jsme vzali do Mladé Boleslavi Pejičovu starou registračku, na kterou samozřejmě nemohl hrát. Takže došlo k záměně dvou dokladů, nic jiného v tom není," vysvětloval Keka.

Případem se bude v příštím týdnu zabývat ředitel nejvyšší soutěže Ivo Lubas a pokud dospěje k jinému závěru, než jaký nabízí Zbrojovka Brno, hrozí moravskému klubu kontumace. Brněnští fotbalisté by tak v boji o záchranu ztratili bod, naopak Slavii by dva další za vítězství 3:0 velmi pomohly.

Petr Říha

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...