Do Brna přestupuje další útočník Sparty

Praha, 31. ledna 2011 - Těsně před vypršením přestupního termínu opouští hokejisty pražské Sparty také útočník Jakub Koreis a bude hrát za Kometu Brno. Oznámil to pražský klub v pondělí v tiskové zprávě.

hokej07

Šestadvacetiletý Koreis působil v Holešovicích poslední tři sezony. Tato však nevyšla jemu, ani týmu, který už plně počítá s účastí v play-out. Jakub Koreis nastoupil ke 44 zápasům, v nichž si připsal 8 kanadských bodů za 3 vstřelené branky a 5 asistencí.

"Jakubovi ve Spartě končila smlouva a pro nadcházející sezonu jsme s ním při sestavování týmu již nepočítali. V posledních hodinách před koncem přestupního termínu jsme pro nás výhodně zobchodovali jeho hráčská práva a prodali jej do Brna," sdělil generální manažer Sparty Petr Bříza.

V pondělí byl Koreis už třetím sparťanem, kdo se dozvěděl o svém odchodu. V Českých Budějovicích dohraje sezonu, a tím i kariéru, obránce Jiří Vykoukal, do léta bude na Kladně útočník Radek Smoleňák. Tam zamířil i veterán Jaroslav Nedvěd, jenž letos hrál na sparťanské farmě v Berouně.

Výměnou Pražané získali kladenského forvarda Sachu Treilleho, jenž s klubem podpesal víceletou smlouvu.

Ondřej Huml

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...