Soubor Janáčkovy opery se rušit nebude, rozhodlo vedení brněnské radnice

Brno, 31. října 2011 (MEDIAFAX) - Politické vedení brněnského magistrátu se rozhodlo přijmout pro příští rok taková úsporná opatření v rozpočtu, která by nevedla k přerušení činnosti souboru Janáčkovy opery. V pondělí to po koaliční schůzce regionálních špiček ČSSD a ODS řekl primátor Brna Roman Onderka (ČSSD).

 


Onderka-Roman-jednani-zdrojbrno.cz

"Koalice ČSSD a ODS se shodla, že úsporná opatření jsou nutná ve všech oblastech, kulturu nevyjímaje," řekl Onderka. Dodal, že ředitel brněnského Národního divadla Daniel Dvořák dostal od rezortní náměstkyně primátora Jany Bohuňovské (ODS) za úkol zpracovat ucelenou koncepci úsporných opatření. "Přijatelné je pro vedení města jakékoliv řešení, které bude akceptovat nepřerušení provozu souboru opery Národního divadla," zdůraznil Onderka.

Jiří Nováček, foto: brno.cz

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...